hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Azi̇m Ne Demek? El-Azi̇m Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Azi̇m Ne Demek El-Azi̇m Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...
    expand

    El Azim, Allah'ın (cc) 99 isminden biridir ve anlamının bilinmesi önemlidir. El Azim esmasının anlamı Allah'ın (cc) tüm eksikliklerden ve noksanlıklardan uzak olduğu şeklindedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Azim Ne Demek?

    El-Azim esma ül hüsnada yer alan 99 isimden biridir ve Müslüman kimseler için anlamının bilinmesi gerekir. Allah'ın (cc) isimlerini bilmek onu daha iyi tanımak ve onu hissetmek için gerekmektedir. Her namaz sırasında sıklıkla Sübhane Rabbiyel Azim denir ve bu esma namaz kılan Müslümanlar tarafından çokça zikredilir.

    Allah'ın (cc) kusursuz olduğunu, herhangi bir eksikliği barındırmadığını vurgulayan bir isim önemlidir. Kur'an-ı Kerim'de de birçok yerde Allah'ın (cc) azim olduğu ile ilgili birçok vurgu yapılır, detay verilir. Buna göre Şura suresinde, Bakara suresinde, Hakka suresi ve Vakıa suresinde de El Azim sıfatı ile sıklıkla karşılaşılır.

    El-Azim Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Esma ül hüsnada yazan isimleri niyetleri ile okuyan kişiler Allah'ın (cc) rızasını alırlar ve bu niyetleri de gerçekleşmiş olur. El Azim esması da bu niyetle sıklıkla zikredilen bir esmadır. El Azim esması Allah'ın (cc) hiçbir eksikliğinin olmadığı ve kusursuz olduğu şeklinde anlatılan bir isimdir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El Azim esmasını eğer sabah namazından sonra okursanız içiniz huzur ve mutluluk dolar. Bir niyet ederek her gün El Azim esmasını okuyanların Allah'ın (cc) izni ile niyetleri kabul görür. Eceli gelmemiş hastaya Ya Azim zikri çekilirse hasta kimseler sağlıklarına kavuşurlar. Her sabah namazlarından sonra Ya Azim tespihinin çekilmesi de kişinin çevresi tarafından saygınlık kazanmasına vesile olur.

    El-Azi̇m Ne Demek El-Azi̇m Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...El-Azim Esmasının Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) isimlerinin ayrı ayrı faydaları vardır ve bu isimleri zikretmek birçok fayda sağlar. Müslüman kimselerin Allah'ın (cc) isimlerini sık sık zikretmeleri ve kendilerini iyi hissetmeleri gerekir. El Azim esması her sabah çekilirse halk arasında saygınlık kazanmak ve çevresi tarafından saygı duyulmak için önemlidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gönülden ve içten bir şekilde El Azim esması zikredilirse kişi korktuğu her şeyden kurtulur ve kendini daha korkusuz, cesur hisseder. Eceli gelmemiş olan hastalara eğer Ya Azim esması okunursa Allah'ın (cc) izni ile hastalıkları geçer ve şifa bulurlar.

    El-Azim Zikir Günü Hangi Gün?

    El Azim esması Allah'ın (cc) hiçbir eksiğinin olmadığı ve kusursuz bir yaratıcı olduğu şeklinde açıklanır. El Azim ismi şerifinin zikir sayısı 1020 olarak karşımıza çıkar. Zikir günü çarşamba olan El Azim esmasının zikir saati de utarittir. Özellikle hafızanın güçlenmesi konusunda da El Azim esması önem taşır.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA