hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Mübdi̇ Ne Demek? El-Mübdi̇ Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Mübdi̇ Ne Demek El-Mübdi̇ Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    Allah'ın (cc) çok kıymetli isimlerinden biri olan El-Mübdi ism-i şerifi Esmaül hüsnada da yer alan bir isimdir. El Mübdi esmasının anlamı varlığı yaratan, varlıkları yoktan yaratan ya da varlıkları hiçbir eşi olmadan yaratan demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Mübdi Ne Demek?

    Esma ül hüsna Allah'ın (cc) 99 isminin yer aldığı listedir ve burada Allah'ın (cc) tüm sıfatları yer almaktadır. Her isim Allah'ın (cc) farklı bir özelliğini temsil ettiğinden bunları bilmek onu daha yakından tanımak adına önemlidir. El Mubdi esması da bu esmalardan biridir ve faydaları da oldukça geniştir.

    El Mübdi isminin anlamı varlıkları hiçbir eşi olmadan yaratan, varlığı ilk kez yaratan, yaratmaya ilk kez başlayan ve bunu tekrarlayan demektir. Allah (cc) her şeyi hiç yokken ve örneksiz bir şekilde yaratmıştır. Kainatı yoktan var eden anlamını taşıyan El Mübdi esması Arapçadır ve dilimize de Arapça dilinden gelerek yerleşmiştir.

    El-Mübdi Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Allah'ın (cc) tüm isimleri birbirinden kıymetlidir ve hepsinin bilinmesi mümin kullar için oldukça önemlidir. Bunlardan biri olan El Mübdi esması Türkçe anlamı bakımından kainatı yoktan var eden, varlıkları eşi benzeri olmadan yaratan demektir. Allah (cc) varlığı ilk defa yaratmış ve her şeyi yokken yaratmıştır.

    El Mubdi esmasının anlamı gibi faziletleri de çok kıymetlidir ve sık sık Müslüman kullar tarafından zikredilmesi önerilir. Bu esmayı okuyan kişiler her ne niyetle okurlarsa niyetleri Allah'ın (cc) izni ile tez vakitte kabul olunur.

    El Mubdi esmasını zikreden kişiler mana alemine erişirler ve hikmetli sözler kullanmaya başlarlar. Her yaptığı işte başarılı olmak isteyen kişiler de sabah ve akşam olmak üzere El Mübdi esmasını zikretmelidir.

    El Mübdi Esmasını Zikretmenin Faydaları Nelerdir?

    El Mübdi esmasını zikreden kişiler ilim alanında başarılı olur. Kararsızlık durumlarında da sık sık içinden El Mübdi esmasını geçiren kişiler daha kolay ve hayırlı bir karar verebilir. Kaybolan bir kişinin ya da eşyanın bulunması için okunursa o kayıp kısa zaman içerisinde ortaya çıkar.

    Namazlardan sonra El Mübdi esması zikredilirse bu da her işte başarılı olunması sağlar. Allah'ın (cc) 99 isminin de farklı faziletleri ve faydaları bulunduğundan bunları bilerek ismi şerifleri zikretmek çok daha faydalı olmaktadır.

    El-Mübdi Zikir Sayısı Kaç?

    Allah'ın (cc) sıfatlarından biri olan El Mübdi esması kainatın yoktan var edildiği anlamını taşımaktadır. El Mübdi esmasının zikir sayısı 57, zikir günü perşembe, zikir saati de müşteridir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA