hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Müci̇b Ne Demek? El-Müci̇b Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Müci̇b Ne Demek El-Müci̇b Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    Allah'ın (cc) en güzel sıfatlarından biri de El Mücib esması olarak karşımıza çıkar. Duaları kabul eden, kulları dua ettiğinde onlara cevap veren anlamına gelen El-Mücib ismi çok faydalıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Mücib Ne Demek?

    Esma ül hüsnada yazan isimler Allah'ın (cc) isimleri ve sıfatları olarak kabul edilmektedir. Bu isimler kullar için çok hayırlıdır ve sık sık zikredilmesi de oldukça güzeldir. Allah (cc) kulları tarafından anılmak ve hatırlanmak istediğinden isimlerinin zikredilmesi Müslüman kullar için bir görev sayılır. El Mücib ismi de Allah'ın (cc) bir ismidir ve faydaları bakımından da önemlidir.

    El Mücib esmasının Türkçe anlamı duaları kabul eden, kulları dua ettiği zaman onlara cevap veren ve kullarına yanıt veren demektir. Dua edildiği zaman Allah (cc) kullarına karşı koymaz ve onların isteklerini gerçekleştirir. Bu nedenle insanların ne isteyeceklerse Allah'tan (cc) istemeleri önerilir.

    El-Mücib Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Mücib isminin Türkçe anlamı dua edildiği zaman kullarına cevap veren, duaları kabul eden anlamına gelir. Allah (cc) kullarının dualarını ve isteklerini geri çevirmez, dualarını kabul eder. El Mücib esmasının faziletleri de çok önemlidir. Her gün El Mücib ismini 55 kere zikreden kişilerin duaları mutlaka kabul olunur. Perşembe günleri gün doğumunda Ya Mücib ismi okunursa o kulun tüm istekleri kabul edilir.

    Gece teheccüd zamanında Ya Mucip şeklinde 68 kere zikredilen bu isim kişilerin mucizeler yaşamasına vesile olur. El Mucib esması 3025 kez zikredilirse Allah'ın (cc) güvenini ve sevgisini kazanmak mümkün olur. Her gün 100 defa Ya Mucip ya da El Mucip isminde zikredilmesi de kişilerin hem dünyada hem ahirette rahat olmalarını sağlar.

    El-Mücib Esmasının Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) en güzel sıfatlarından biri olan El Mucib esması kulların dualarının kabul olmasına vesile olan bir isimdir. Allah (cc) kullarının istek ve arzularına karşı koymaz, onların duasını kabul eder. El Mucib esmasının faydaları arasında Allah'ın (cc) sevgisini ve güvenini kazanmak vardır.

    İyi ve hayırlı bir kul olmak için sık sık El Mücib esmasının okunması önerilir. Mucizelere nail olmak isteyen kişilerin de teheccüd vaktinde 68 kere Ya Mucip esmasını okuması önerilir.

    El-Mücib Zikir Günü Hangi Gün?

    Esmaül hüsnada yazan her ismin zikir günü ve saati ile zikir sayısı bulunur. Buna göre isimlerin zikredilmesi kullar için faziletlerinin artmasını sağlar. El Mücib esmasının zikir günü perşembe, zikir sayısı 55, zikir saati de müşteridir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA