hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Müheymi̇n Ne Demek? El-Müheymi̇n Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Müheymi̇n Ne Demek El-Müheymi̇n Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    Allah Teala'nın 99 ismi arasında yer alan El Müheymin esması Kur'an'da da birçok ayette geçtiği için kıymet verilen bir isim olarak bilinir. El Müheymin esmasının anlamı her şeyi gözeten, her şeyi gören ve her varlığın yaptıklarından haberi olan demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Müheymin Ne Demek?

    Arapça bir kelime olan müheymin kelimesi anlam bakımından denetleyici demektir. El Müheymin esmasının Esma'ül Hüsnada yer aldığı bilinmektedir. 99 isimden biri olan El Müheymin esmasının anlamı Allah'ın (cc) her şeyi gördüğü ve gözettiği şeklinde karşımıza çıkar.

    Allah (cc) her şeyi bilir ve yapılan her durumdan haberdar olur. Evrendeki bütün işleri düzenleyen ve yöneten, yaratmış olduğu kulları koruyan ve gözeten yaratıcı Allah'tır (cc). Her şeye şahitlik yapan ve muhafaza eden anlamlarına gelen El Müheymin esması korkulardan emin kılan anlamını da taşır.

    El-Müheymin Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El Müheymin esması Türkçe anlamı her şeyi gören ve gözeten, her varlığın yaptığından haberdar olan demektir. Evrendeki tüm işleri yöneten ve düzenleyen Allah (cc) olduğu gibi yarattığı kulları gözeten de Allah'tır (cc). El Müheymin esmasını unutkanlığı ya da hafıza sorunu olan kişiler sık sık zikrederse unutkanlıklarından kurtulurlar.

    Yatsı namazının kılınmasından sonra 145 defa El-Müheymin ismi zikredilir ve sonra da sağ tarafa yatılarak uyunursa rüyasında olacaklardan haberdar olur. Belalardan, vesvese ve şerlerden korunmak için de müminler tarafından her gün 145 kere El Müheymin ya da Ya Müheymin esmasının okunması gerekir.

    Bir kağıda El müheymin esmasını yazarak tüm belalardan korunmuş ve Allah'ın (cc) himayesi altına girmiş olursunuz. Hz. Yunus (as) balığın karnındayken El Müheymin ismini zikretmiştir ve bu sayede kurtuluşa kavuşmuştur. Bu nedenle sıkıntı ve sorunlardan kurtulmak isteyenlerin El-Müheymin esmasını zikretmeleri gerektiği rivayet edilmektedir.

    El-Müheymin Esmasının Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan El Müheymin isminin sıkıntı ve dertlerden kurtulmak için okunması gerekir. Unutkanlık ve hafıza sorunları için de her gün El Müheymin isminin zikredilmesi önerilir. Yatmadan önce yatsı namazını kılan ve El Müheymin esmasını zikredip sağ tarafına yatan kişiler olacaklardan haberdar olur.

    El-Müheymin Zikir Günü Hangi Gün?

    Düşmanlardan ve kötülerden korunmak için okunan El Müheymin ismi unutkanlıklardan kurtulmak için de zikredilebilir. Olacaklardan haberdar olmak için de yatmadan önce El Müheymin esmasını zikredebilirsiniz. El Müheymin esmasının ebced değeri ve zikir sayısı 145 olarak bilinir. El Müheymin isminin zikir günü perşembe, zikir saati de gün doğmadan öncedir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA