hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    El-Muhsi̇ Ne Demek? El-Muhsi̇ Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    El-Muhsi̇ Ne Demek El-Muhsi̇ Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan El-Muhsi esması esmaül hüsnada yer alır ve kullar tarafından da zikredilmesi önerilir. El-Muhsi esmasının Türkçe anlamı sonsuz ilim ve bilgi sahibi olan demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El-Muhsi Ne Demek?

    Esma-ül Hüsna'da yazan ve Allah'ın (cc) en kıymetli isimlerinden biri olan El-Muhsi ismi şerifi hem anlam hem de fazilet bakımından çok önemlidir. Allah'ın (cc) isimlerini zikretmek kulları için çok hayırlıdır ve sık sık zikredilmesi önerilir. Eğer Allah'ın (cc) isimlerini zikrederseniz kendinizi ona daha yakın hissederseniz ve kalbiniz iman ile dolar.

    El-Muhsi esmasının Türkçe anlamı sonsuz ilme, sonsuz bilgiye sahip olan demektir. Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan El-Muhsi ismi sonsuz ilme ve sonsuz bilime sahip olan Allah'ı (cc) nitelemek için kullanılır. Allah (cc) her şeyi gören ve bilendir. Ondan gizli herhangi bir şeyin olması ya da herhangi bir durumun gerçekleşmesi mümkün olmaz. Mümin kulları eğer El Muhsi ismi şerifini zikrederse ondan bağışlama ve af dilemiş olurlar.

    El-Muhsi Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    El-Muhsi esması Allah'ın (cc) en güzel ve çok hayırlı isimleri arasında sayılmaktadır. El Muhsi esması Türkçe anlamı Allah (cc) sonsuz ilim sahibidir demektir. Allah (cc) her şeyi olduğu gibi ve sayısı kadar bilinir. Her yapılanı tek tek tespit eder ve sayar.

    Allah (cc) sonsuz ilim ve bilim sahibi olduğundan ondan gizli hiçbir şey olmaz ve gerçekleşmesi mümkün değildir. El Muhsi ismi Kur'an-ı Kerim'de de geçtiğinden çok kıymetlidir. El Muhsi esmasının zikredilmesi çok hikmetlidir ve kulları için de oldukça faydalıdır.

    El Muhsi esmasının faziletleri arasında matematik zekasının güçlenmesi gerekir. Her gün samimi ve içten bir şekilde El Muhsi esmasını zikrederseniz zekanız ve hafızanız güçlenir. Her gün 148 defa El Muhsi esmasını zikreden kişilerin idrakları açılır ve zihinleri de daha açık olur.

    El-Muhsi İsminin Faydaları Nelerdir?

    El Muhsi esması zihnin açılması ve hafızanın güçlenmesi için zikredilmesi önerilen bir esmadır. Matematik zekasının güçlenmesi ve idrak yeteneğinin artması için de her gün El-Muhsi esmasının zikredilmesi önerilmektedir. Kişilerin rahatsızlıklarından kurtulmaları ve dertlerinin son bulması için de El-Muhsi zikrine başlanması ve zikre devam edilmesi önerilmektedir. El Muhsi esması hayırlı ve kudreti bol bir ismi şeriftir.

    El-Muhsi Esmasının Zikir Günü Hangi Gün?

    Allah'ın (cc) esmalarından biri olan El-Muhsi esmasının zikir günü pazar günü, vakti ise güneş saati olarak bilinir. El Muhsi esmasının zikir sayısı da 148 olarak tespit edilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow