hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ahidname Nedir? Ahidname Duası Anlamı ve Faziletleri Nelerdir?

    Ahidname Nedir Ahidname Duası Anlamı ve Faziletleri Nelerdir
    expand

    Ahidname duası sıkıntılardan kurtulmak ve hem dünya hem de ahiret hayatında rahat olmak için okunmaktadır. Eğer her gün ahidname duasını okursanız ölüm korkunuz olmaz ve mahşerde peygamber tarafından müjde alırsınız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahidname duası cennete gitmek, ahiret hayatını güzel geçirmek için okunan bir duadır. İçinizden geldiği zaman ya da kendinizi sıkıntıda hissettiğinizde ahidname duasını okuyabilir ve rahatlayabilirsiniz. 

    Ahidname Nedir?

    Ahidname, kelime anlamı olarak vasiyet etmek, ısmarlamak ya da yemin etmek ve söz vermek anlamına gelir. Arapça ve Farsça bir kelime olan Ahidname, Arapça ahd, Farsça da name isimlerinden ortaya çıkmıştır.

    Ahidname Duası Anlamı ve Faziletleri Nelerdir?

    Ahidname duasının anlamı şu şekildedir:

    ''Ey yeri yaratan, şahadet ve gayb alemlerini bilen Allah'ım (cc)! Ey Allah'ım (cc)! Dünya hayatı için senden başka ilah olmadığını biliyorum. Sen teksin ve senin ortağın yoktur. Hz. Muhammed (SAV) senin kulun ve resulündür. Beni, nefsimle bırakma Allah'ım (cc). Eğer beni nefsime bırakırsan hayırdan uzaklaşır şerre yaklaşırım. Ben hiçbir şeyime güvenmem. Fakat senin rahmetine sonsuz güvenirim. Seninle ahdediyorum! Şüphesiz ki sen vaatlerinden dönmezsin!''

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahidname duasının faziletleri de Müslüman kimseler tarafından merak edilen konular arasında sayılır. Ahidname duasını içinizden geldiğinizde okuyabilirsiniz. Eğer bir derdiniz varsa sabah ve akşam ahidname duasını okuyarak bu durumdan kurtulabilirsiniz.

    Daha ferah bir kalbe sahip olmak isteyenler de ahidname duasını okuyabilir. Ahidname duası sevabı yüksek bir duadır ve düzenli olarak okuyan kişilerin kıyamet günü geldiğinde mükafatlandırılacakları rivayet edilir. 

    Ahidname Nedir Ahidname Duası Anlamı ve Faziletleri NelerdirAhidname Duasının Okunuşu Nasıldır?

    Ahidname duasının okunuşu şu şekildedir:

    Allahümme fatıras semavati vel ardı alımel gaybı ves şahadeti, inni ahedü ileyke bi enni eşhedu enla ilahe illa ente vahdeke la şerike lek. Veenne Muhammeden abdüke ve resulüke ve inneke tekilni ila nefsi tükarribni mineşşerri ve tubaidni minerl hayrı ve inni la esigu illa bi rahmetie fecalli ahden tufinnihi yev mel kıyameh. İnneke la tuhliful miad.

    Ahidname Duası Ne İçin Okunur?

    Ahidname duasının sevabı çok büyüktür ve içinden geldiği zaman okunmaya müsait bir duadır. Ahidnameyi okuyan kişiler kıyamet gününde sıkıntılardan kurtulur ve rahat olur. Herkes mahşerde takılsa da bu kişilere müjdelerin hepsi peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV) tarafından verilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Allah (cc) nezdinde sözünün olmasını isteyen kişilerin sabah akşam ahidname duasının okunması önerilir. Ahidnameyi okumayı alışkanlık haline getirmiş olan kişiler tüm dünya ve ahiret sıkıntılarından korunur.

    Ahidname duasını sabah ve akşam olmak üzere düzenli şekilde okuyanlar ölüm korkusu yaşamazlar ve ferah bir hayat yaşarlar. Ölen kişilerin kefen üstüne ya da altına ahidname duası yazılırsa Allah (cc) o kişilere mağfiret ile yaklaşır. Sıkıntıların uzaklaşması ve ferahlık için okunan ahidname duası maddi ve manevi tüm istekler için de okunabilir.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow