hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ramazan İle İlgili Hadisler: Peygamber Efendimizin Ramazan İle İlgili Sözleri...

    Ramazan İle İlgili Hadisler: Peygamber Efendimizin Ramazan İle İlgili Sözleri...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Ramazan, Hicri takvime göre 9. aya ve İslam inancına göre de Kur'an'ın ayetlerinin inmeye başladığı zamana denk gelir. Ramazan ayında tüm Müslümanlara oruç tutmaları fark kılınmıştır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan İle İlgili Hadisler

     Mübarek ramazan ayına sonunda kavuştunuz. Yüce Allah (cc) bu ay size oruç tutmayı farz kılmıştır. Bu ayda cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanların azgınları da bağlanır. (Nesai, Sıyam 5)

    Ramazan ayında ilk gece olunca azgın cinler ve şeytanlar zincire vurulur, cehennemin kapıları kapanır ve hiçbiri de açılmaz. Cennetin kapıları da açılır ve hiçbiri kapanmaz. Sonra bir melek şu şekilde seslenir: 'Ey hayır dileyen, ibadete ve kulluğa gel' Ey şer isteyen, uzatma ve günahlardan vazgeç.' Allah'ın (cc) bu ayda ateşten azat ettiği birçok kişi vardır ve bu Ramazan ayı boyunca her gece böyledir. (Tirmizi, Savm 1)

     Peygamber Efendimizin Ramazan İle İlgili Sözleri...

    Peygamber efendimiz (SAV) şöyle buyurdu: 'Oruçlu olan kişi için iki tane sevinç vardır: Biri, orucu açtığı zamanki sevinci, diğer ise Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir.'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peygamber efendimiz (SAV) şöyle buyurdu: 'Üzerinize orucun farz kılındığı bu mübarek Ramazan ayına girildiği zaman cennetin kapıları açılır ve cehennemin kapıları kapanır. Bu ayda şeytanlar da zincire vurulurlar.'

    Peygamber efendimiz (SAV) şu şekilde buyurur: 'Kadir gecesinin sevabına inanıp onu kazanmak için kim ihya ederse onun geçmişteki tüm günahları affedilir.

     Ramazan Ayı Nedir?

     Ramazan, Arapça bir kelimedir ve hicri takvime göre 9. aya denk gelir. İslam dinindeki inanca göre Peygamber efendimize (SAV) Kur'an ayetlerinin inmeye başladığı zaman ramazan ayıdır. Bu zamanda Müslümanlar tarafından oruç tutulur ve Teravih salatına başlanır. Bu ayda oruç tutulması İslam inanışının beş temel şartından biridir ve oruç tutmak tüm Müslümanlar için farz kılınmıştır. Ramazan ayında tüm Müslümanların oruç tutması gerektiği buyurulmuştur.

     Ramazan Ayında Neler Yapılır?

     Tüm Müslümanların ramazan ayı boyunca oruç tutması gerekir. Ramazan ayı boyunca bütün Müslümanların teravih namazı kılması ve Kur'an okuyarak bol bol dua etmesi gerekir. İftar yapmak, özellikle de toplu iftarlara katılmak oldukça sevaptır. Ramazan ayında imkanı olanların fakirleri doyurması ve onların iftar sofralarını da zenginleştirmesi önerilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Ramazan ayı boyunca cennetin kapıları açılıp cehennemin kapıları kapandığından bol bol dua etmek önemlidir. Teravih namazlarına katılmak, Kur'an okumak, dua etmek ve namaz kılmak Ramazan ayında önemlidir. Ramazan ayı boyunca bayrama kadar oruç tutmak farzdır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow