hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bal Besin Değeri: Bal Kaç Kalori?

    Bal Besin Değeri: Bal Kaç Kalori
    expand

    Bal, yüksek antioksidan içerdiğinden virüs ve bakterilere karşı oldukça faydalıdır. Balın 100 gramında toplam 304 kalori bulunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bal Besin Değeri

    Balın 100 gramında 82,4 g karbonhidrat, 0,38 g protein ve 0,2 g lif bulunur. 100 gramlık balın içinde 4 mg sodyum ve 52 mg potasyum bulunmaktadır. 100 gram balda 6 mg kalsiyum, 2,4 mg C vitamini ve 0,42 mg demir bulunur. 1 tatlı kaşığı bal 30 kaloriye denk gelir. 1 çorba kaşığı balda ise 64 kalori bulunmaktadır. 

    Bal Kaç Kalori?

    Balın 100 gramlık bir miktarında 304 kalori bulunur. Balın 1 porsiyonu ortalama 5 grama denk gelir ve bu da 15 kaloridir. 1 çorba kaşığı bal 21 gram gelir ve 64 kaloridir. Balın 100 gramında 82,4 gram karbonhidrat, 0,2 gram lif ve 0,38 gram da protein bulunur. Bal, faydalı bir besin olduğundan her mevsim tüketilmesi önerilir. Özellikle kalp hastalıklarına, kolon kanserine ve ülser gibi hastalıklara iyi geldiği bilinir. Antioksidan özelliği yüksek bir besin olduğundan virüs ve bakterilere karşı da oldukça etkilidir. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bal Besin Değeri: Bal Kaç KaloriBalın Faydaları Nelerdir?

    Kahvaltılarda en sevilen tatlılardan biri olarak tüketilen bal şifa deposu olarak kabul edilir. B1, B2, B3, B5 ve B6 vitaminleri bakımından zengin bir besin kaynağı olarak da bilinir. Astım, bronşit ve uykusuzluğa iyi gelen bal her mevsim tüketilebilir. Vitamin, mineral ve amino asit bakımından da zengin olan bal ayrıca kilonuzu korumanıza da yardımcı olur.

    Obezite riskini azaltan bal prebiyotiktir ve vücuttaki yararlı hücrelerin artmasına vesile olur. Alerjik semptomları azaltır ve cildi iyileştirir. Kepeğe ve kaşınmaya da iyi gelen bal enerji verir, antibakteriyel özelliklere sahiptir. Boğazı yumuşatan ve öksürüğe de iyi gelen bal içinde kanser riskini azaltacak flavonoidleri de barındırır. 

    Bal Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

    Bal, arılar tarafından doğal olarak insanlara sunulan en kıymetli besin kaynaklarından biridir. Bal satın alırken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır ve bunlar önemlidir. Bal alırken etiket bilgilerine bakmak ve incelemek gerekir. Balın etiketinde organik olduğuna dair sertifika bulunması gerekir. Bu sayede güvenilir bir bal alınabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bal ambalajının üzerine ham bal yazısının olması gerekir. Çünkü ham bal herhangi bir işlemden geçmeden üretilen bal demektir. Bu da mineral, amino asit ve vitamin bakımından daha yüksek olması demektir. Balın etiketindeki üretim ve tavsiye edilen tüketim tarihlerine de dikkat etmek gerekebilir.

    Kaynak: Makalenet

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow