hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bıldırcın Yumurtası Besin Değeri: Bıldırcın Yumurtası Kaç Kalori?

    Bıldırcın Yumurtası Besin Değeri: Bıldırcın Yumurtası Kaç Kalori
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Sağlamış olduğu faydalar ile birlikte bıldırcın yumurtası önemli bir besin kaynağıdır. Yumurta zaten başlı başına önemli olması ile beraber bıldırcın ayrı bir etki ve katkı sağlar. O yüzden düzenli olarak 7'den 70'e herkesin tüketmesi gerektiği besinler içerisinde yer alır. Tabii diğer birçok besin kaynağında olduğu gibi Bıldırcın yumurtasını da dengeli şekilde tüketmek önemlidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu doğrultuda ise 100 gram üzerinden bakıldığında bıldırcın yumurtası 158,5 kcal olarak öne çıkmaktadır. Aynı zamanda bir adet bıldırcın yumurtası ise 14 grama denk gelir ve 22 kaloridir. Bu şekilde ele alarak düzenli biçimde bıldırcın yumurtası tüketmek mümkün.

    Bıldırcın Yumurtası Besin Değeri: Bıldırcın Yumurtası Kaç Kalori?

    Bıldırcın yumurtası besin değeri üzerinden hem 100 gramı eşliğinde hem de 1 adet kapsamında ele alınabilir. Buna bağlı olarak kaç kalori ettiğine göre günlük bıldırcın yumurtası tüketmek mümkün. Bu doğrultuda 100 gram üzerinden ele alındığı zaman 158,5 kcal kadar gelmektedir.

    Aynı şekilde 1 adet Ballıca yumurtası ise 14 grama denk gelmektedir. Bu da 22 kcal eder. Böylece sağlamış olduğu katkılar ile beraber gün içerisinde bıldırcın yumurtasını farklı biçimlerde tüketmek mümkün. Özellikle protein ile beraber birçok vitamin ve mineral yapısı barındırdığını ifade etmek gerekir. Haşlayarak, sahanda veya tavada birçok değişik şekilde tüketilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bıldırcın Yumurtası Besin Değeri: Bıldırcın Yumurtası Kaç KaloriBıldırcın Yumurtası Besin Değerleri

    Besin değerleri açısından bakıldığında bıldırcın yumurtası 100 gram üzerinden farklı bir mineral ve vitamin ile protein gibi destek sunmaktadır.

    - 158,5 kcal

     - Toplam ya 11 gram

     - Doymuş yağ 3,6 gram

     - Kolesterol 844 mg

     - Sodyum 141 mg

     - Potasyum 132 mg

     - Karbonhidrat 14 gram

     - Şeker 0,4

     - Protein 13 gram

     - Demir 3,7 gram

     - B6 vitamini 0,2

     - Magnezyum 13 mg

     - Kalsiyum 64 m

    Bu değerleri ile beraber normal yumurtanın yanı sıra bıldırcın yumurtası gün içerisinde düzenli olarak tüketilebilir.

    Bıldırcın Yumurtasının Faydaları Nelerdir?

    Bıldırcın yumurtası başta protein olmak üzere birçok katkısı ile birlikte özellikle bağışıklık sistemini güçlendirici bir etki oluşturur. Diğer yandan yüksek Demir oranı sayesinde bıldırcın her daim hemoglobin seviyelerini arttırmada yardımcı olur.

    Taş oluşumunu engelleyerek böbrek ve safra kesesi ile karaciğeri korumak için önemli bir potansiyel teşkil eder. Diğer yandan öksürük ve astıma da iyi gelen bir besin kaynağı olduğunu ifade etmek mümkün. Zengin içeriği ile beraber düzenli olarak farklı biçimlerde ele almak suretiyle tüketilebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow