hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haşlanmış Yumurta Besin Değeri: Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

    Haşlanmış Yumurta Besin Değeri: Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori
    expand

    Sağlıklı besin tüketimi için haşlanmış yumurta önerilmektedir. Kasların gelişimini destekleyen haşlanmış yumurta aynı zamanda kemikleri de güçlendirmektedir. Protein kaynağı olan yumurta özellikle sabah güne başlarken tüketilmektedir. Enerji veren yapısı ve içeriğindeki vitamin değerleri ile beraber çok fazla kişinin güne sağlıklı başlamasına yardımcı olur. 1 adet haşlanmış yumurta 50 ila 75 kalori arasında değişmektedir. Boyutuna göre kalori oranı da farklılık göstermektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haşlanmış Yumurta Besin Değeri: Haşlanmış Yumurta Kaç Kalori?

    Haşlanmış yumurta besin değerleri kalsiyum ve protein açısından zengindir. Gün içerisinde ya da güne başlarken tüketilen haşlanmış yumurta gün içerisinde de tokluk hissinin devam etmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda besin değerlerinin zengin olması kişilerin aynı üründen oldukça fazla vitamin kazanmasına yardımcı olur.

    Orta boy haşlanmış yumurta 50 kalori büyük boy haşlanmış yumurta ise 75 kaloridir. Aynı zamanda farklı pişirme teknikleri ya da yağ kullanımına bağlı olarak kalori miktarı da değişiklik göstermektedir.

    Haşlanmış Yumurta Besin Değerleri Nedir?

    Haşlanmış yumurta besin değerleri 100 gr üzerinden;

    155 kalori,
    %13 gram protein
    %520 A vitamini
    %11 gram yağ
    %373 mg kolesterol
    %124 mg sodyum
    %87 D vitamini
    %1.2 mg demir
    %10 mg magnezyum
    %0.1 mg B6 vitamini
    %126 mg potasyum
    %1.1 gram karbonhidrat
    %50 mg kalsiyum.

    Haşlanmış Yumurta Faydaları Nelerdir?

    Haşlanmış yumurta faydaları arasında kalsiyum ve protein değerleri ilk sırada gelmektedir. İçerisinde bulunan aminoasitler ile sağlıklı yağ alımı gerçekleşmektedir. Aynı zamanda 2 adet haşlanmış yumurta içerisinde 150 kalori bulunmaktadır. Gün içerisinde tokluk hissi devam etmektedir.

    Metabolizmayı çalıştırma etkisi bulunan haşlanmış yumurta pek çok kişiye sağlıklı bir besin tüketimi oluşturur. Kalori miktarı az olan bu besin güne başlarken tokluk hissini uzun süre yaşatmaktadır. Diyabet ve kolesterol hastaları için de en sağlıklı besinlerden biri olarak tüketimi önerilmektedir.

    Haşlanmış Yumurtanın İçerisinde Yer Alan Vitaminler Nelerdir?

    Haşlanmış yumurtanın içerisinde yer alan vitaminler arasında A vitamini ve K vitamini kemik gelişimine katkı sağlar. Özellikle kilo vermek isteyen ve spor yapan kişiler için protein desteği sağlamaktadır. Gün içerisinde tokluk hissini uzun süre yaşamak isteyenler de Omega-3 açısından zengin olan haşlanmış yumurtayı tüketmektedir.

    K vitamini hem eklem rahatsızlıklarına hem de kas ağrılarına iyi gelmektedir. Üstelik E vitamini ve antioksidan vitaminler de yer almaktadır. Mineral dengesini koruyacak vitaminler de haşlanmış yumurta içerisinde yer alır. A, K, E vitaminleri içerir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow