hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kefirin Besin Değeri: Kefirin Kaç Kalori?

    Kefirin Besin Değeri: Kefirin Kaç Kalori
    expand

    Başta lif zenginliği olmak üzere pek çok açıdan kefir en önemli besin kaynakları içerisinde yer almaktadır. Düzenli ve periyodik olarak tüketilmesi gereken kefir, özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren en önemli kaynaklar arasında gelir. Diğer yandan fermente bir süt içeriği olarak da özel şekilde hazırlanan kefir, bağırsak ile birlikte birçok farklı yapıyı da koruma imkanı tanımaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Besin değeri açısından ise 100 gramlık kefir içerisinde 52 kcal bulunur. Bir su bardağı üzerinden bakıldığı zaman ise 104 kcal olduğunu söylemek gerekir. Böylece gün içerisinde bir bardak kefir içerek bağışıklık sistemini güçlendirmek mümkündür.


    Kefirin Besin Değeri: Kefir Kaç Kalori?

    Sağlık açısından düzenli olarak tüketilmesi gereken en önemli besin kaynakları içerisinde kefir yer almaktadır. Bu doğrultuda bağışıklık sistemi başta olmak üzere pek çok noktada önemli katkı vermektedir. Elbette bunu yaparken kaloriye dikkat etmek yine önemli potansiyel teşkil eder.

    Bu doğrultuda 100 gram üzerinden bakıldığında kefir 52 kcal sağlamaktadır. Bunu bir su bardağı üzerinden bakıldığı zaman ise 104 kcal olduğunu söylemek gerekir. Böylece sağlamış olduğu kalori ile birlikte besin kaynaklarına uygun olarak kefir tüketmek mümkündür.

    Kefirin Besin Değerleri

    Kefir 7'den 70'e herkesin tüketmesi gerektiği önemli ve sağlıklı besin kaynakları içerisinde öne çıkar. Aynı zamanda vitamin ve mineral ile beraber pek çok yapıyı barındırması ile önemli yer taşımaktadır. Bu doğrultuda 100 gram üzerinden ele alındığında kefir besin değerleri şu şekilde ifade edilebilir;

    - 52 kcal
    - Karbonhidrat 6,4 gram
    - Protein 5,4 gram
    - Yağ 6,4 gram
    - Kolesterol 26 mg
    - Sodyum 100 mg
    - Potasyum 300 mg
    - Kalsiyum 240 mg
    - A vitamini 106 ıu

    Bu şekilde yukarı çıkan değerlerin içerisinde özellikle lif en önemli kaynak olarak öne çıkmaktadır. Çünkü kefir içerisinde yüksek oranda lif bulunması eşliğinde bağışıklık sistemini destekler.

    Kefirin Faydaları Nelerdir?

    Yüksek kalsiyum sayesinde kefir kemik ve diş sağlığını koruma noktasında önemli yer taşır. Aynı zamanda kilo vermeye yardımcı olan besin içerikleri arasında bulunur. Diğer yandan iyi bir biotin kaynağı olarak saçların daha sağlıklı kalmasına imkan verdiğini söylemek mümkün.

    Vücuttaki fazla tuz tutumunu önlemek suretiyle böbrek hastalıkları ve safra bozukluk önlediğini söylemek gerekir. Aynı zamanda egzama tedavisi ve birçok farklı enfeksiyona karşı da oldukça etkilidir. En önemli yanlarından biri sağlamış olduğu yüksek lif oranı ile bağışıklık sistemini güçlendirmesidir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow