hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırmızı Mercimek Besin Değeri: Kırmızı Mercimek Kaç Kalori?

    Kırmızı Mercimek Besin Değeri: Kırmızı Mercimek Kaç Kalori
    expand

    Kırmızı mercimek uzun süre tok tutan ve fiyat olarak da uygun olan bir bakliyat çeşididir. Kırmızı mercimeğin 100 gramı 322 kaloridir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kırmızı Mercimek Besin Değeri

    100 gram kırmızı mercimekte 41,94 g karbonhidrat, 25,81 g protein, 1,57 g yağ ve 18,67 g lif bulunur Ayrıca içerisinde 14 mg sodyum, 1004 mg potasyum ve 26 mg kalsiyum da bulunur.

    Kırmızı Mercimek Kaç Kalori?

    100 gram kırmızı mercimek 322 kalori, 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek 32 kalori ve 1 su bardağı da 547 kaloridir. Sağlıklı ve uzun süre tok tutan bir besin olduğundan diyet listelerinin de vazgeçilmez besinidir.

    Kırmızı Mercimek Faydaları Nelerdir?

    Ülkemizde en fazla tüketilen bakliyat çeşitlerinden biri olan kırmızı mercimek fiyatı anlamında da uygundur. Bu nedenle hemen hemen her sofrada kırmızı mercimek ile karşılaşmak mümkündür. Besin değeri yüksek olan kırmızı mercimek vücut ve beyin gelişimi için oldukça önemlidir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için hastalıklara karşı da önleyici bir etkiye sahiptir.

    Genellikle anne sütünü artırma etkisine sahip olduğu söylenen kırmızı mercimek bağırsak hareketlerini de artırmaktadır. Sindirim sistemini destekleyen ve sindirimi kolaylaştıran kırmızı mercimek enerji kaynağı olarak da görülür. Bu nedenle ağır spor yapan ya da ağır işlerde çalışan kişilere kırmızı mercimek tüketmeleri önerilir.

    Kan şekerini düşürme etkisi olduğundan diyabet hastalarına da kırmızı mercimek tüketmeleri söylenir. Kırmızı mercimek kolesterolü dengeler, kan akışını artırır ve kalp ve damar hastalıklarına da iyi gelir. Besleyici olduğundan uzun süre tokluk verir ve kilo kontrolü için de tüketilir.

    Kırmızı Mercimek Yan Etkileri

    Kırmızı mercimeğin faydaları kadar çok fazla tüketilmesi halinde yan etkileri ve zararları da bulunur. Kırmızı mercimek yüksek lif içerdiğinden uygun şekilde pişirilmesi önerilir. Sindirilmesi zor bir besin olduğu için sürekli tüketilirse gaz sorunlarına neden olabilir.

    Bu nedenle eğer mideye etkileri merak edilirse suda bekletildikten sonra pişirilmesi ve tüketilmesi önerilir. Bir gece öncesinden suda bekletilmesi ve o şekilde yemek yapılması daha faydalı olur. Kırmızı mercimeğin düzenli bir şekilde porsiyon kontrolü ile tüketilmesi önerilmektedir.

    Kırmızı Mercimek Zayıflatır mı?

    Düzenli bir şekilde kırmızı mercimek tüketilmesi halinde metabolizma hızlanır ve vücutta detoks etkisi yaratır. Özellikle de besin değer açısından ödem attırma etkisi de bulunur. Kilo vermeye yardımcı olduğu için diyet listelerinde de sıklıkla kırmızı mercimek ile karşılaşılabilir.

    Akşam yemeklerinde tercih edilirse atıştırma isteklerini azaltır ve daha uzun süre tok kalınmasını sağlar. Kırmızı mercimek unu kullanarak farklı tarifler yapmak da kalori açısından diğer besinlerin daha uygun olmasına yardımcı olur.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow