hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Köfte Besin Değeri: Köfte Kaç Kalori?

    Köfte Besin Değeri: Köfte Kaç Kalori
    expand

    Tek başına ya da pek çok yemeğin yanında tüketilen en lezzetli et türleri içerisinde köfte gelmektedir. Genel çerçevede başta kıyma olmak üzere baharat, yumurta, soğan, ekmek kırıntıları gibi birçok malzemenin karışımı ile birlikte hazırlanan bir besin kaynağı türüdür. Elbette bunun dışında içerisinde birçok farklı madde kişisel isteğe bağlı olarak eklenebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Köfte 100 gram üzerinden porsiyon açısından ele alındığında 196,9 kcal ortaya çıkarmaktadır. Sağlıklı ve lezzetli bir yiyecek türü olmasının yanı sıra, elbette mutlaka tüketim dengesine dikkat etmek gerekmektedir. Çünkü aynı zamanda yağlı bir yiyecek türü olarak öne çıkar.

    Köfte Besin Değeri: Köfte Kaç Kalori?

    Köfte hem tabak içerisinde porsiyon olarak hem de ekmek arası tüketilen en lezzetli besinler arasında gelir. Birçok değişik malzemenin karışımı ile beraber farklı boyutlarda ve biçimlerde hazırlanabilir. Aynı zamanda hem kırmızı et hem de beyaz et üzerinden de elde edilmektedir. Böylece kızartılarak, fırınlanarak, tavada veya haşlama ile buharda pişirmek suretiyle birçok biçimde hazır hale getirilebilir.

    Bu doğrultuda ise 100 gram üzerinden bakıldığı zaman 196,9 kcal gibi bir miktara sahip olduğunu söylemek mümkün. O yüzden köfte üzerinden tüketimi gerçekleşirken bu miktar doğrultusunda programı eklemek önemlidir.

    Köfte Besin Değerleri

    Çok lezzetli ve çok sevilen bir besin kaynağının olmasının dışında köfte besin değerleri üzerinden birçok vitamin ve mineral barındır. Çünkü zaten başlı başına içerisinde et olması ile beraber değişik malzemeleri de tutar. Bu doğrultuda 100 gram üzerinden köfte besin değerleri şu şekilde ifade edilebilir;

    - 196,9 kcal
    - Toplam yağ 9 gram
    - Doymuş yağ 1,4 gram
    - Sodyum 550 mg
    - Potasyum 180 mg
    - Karbonhidrat 8 gram
    - Diyet lifi 4,6 gram
    - Şeker 1,3 gram
    - Protein 21 Gram
    - Demir 2,2 mg
    - B6 0,2 mg
    - Magnezyum 18 mg
    - Kalsiyum 25 mg

    Yukarıda verilen besin değerleri ile birlikte köfte en sağlıklı ve aynı zamanda lezzetli, önemli besin türleri içerisinde gelir.

    Köftenin Faydaları Nelerdir?

    Özellikle yüksek proteine sahip olması ile birlikte köfte besleyici bir yiyecektir. Aynı zamanda düşük kalori ve karbonhidrat değeri üzerinden önemli yere sahip olduğunu ifade etmek mümkün. Diyet yaparken ya da kilo kontrolü gerçekleştirirken, yüksek protein alınabilmek için köfte ideal yiyecekler arasında gelir. Çünkü uygun miktarda ve belli porsiyon üzerinden tüketildiğinde köfte kilo aldırmayan bir yiyecektir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow