hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kokoreç Besin Değeri: Kokoreç Kaç Kalori?

    Kokoreç Besin Değeri: Kokoreç Kaç Kalori
    expand

    Kokoreç ülkemizde en sevilen sakatatlardan biri olarak karşımıza çıkar. Kokorecin bir orta porsiyonunda ortalama 226 kalori bulunmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kokoreç Besin Değeri

    Kokorecin orta bir porsiyonunda toplam 226 kalori bulunmaktadır. 1 porsiyon kokoreçte 5,54 g karbonhidrat, 35,98 g protein, 5,64 g yağ ve 0,72 g lif bulunur. Aynı zamanda bir porsiyon kokorecin 182,4 mg sodyum ve 367,2 mg potasyum olarak tespit edilmiştir.

    1 porsiyon kokorecin %12'si karbonhidrat, %76'sı protein ve %12'si de yağdan oluşur. Kokorecin 100 gramında ise 94 kalori bulunur. Kolesterolü yüksek kişiler tarafından çok fazla tüketilmemesi önerilen kokoreç lezzeti ile özellikle ülkemizde birçok kişi tarafından tüketilmektedir.

    Kokoreç Kaç Kalori?

    Kokoreçin 100 gramında ortalama olarak 94 kalori bulunduğu tespit edilmiştir. 1 porsiyon kokoreç 240 gram gelmekte ve bu da 226 kalori olmaktadır. 100 gram kokoreçte 2,31 g karbonhidrat ve 14,99 g protein bulunur.

    Protein, demir, A vitamini, fosfor, folik asit ve potasyum bakımından zengin olsa da doymuş yağ ve kolesterol açısından da zengin bir besindir. Bundan dolayı kolesterolü yüksek olan kişilerin kokoreç tüketiminden mümkün olduğunca kaçınmaları gerekir.

    Kokoreç Faydaları Nelerdir?

    Kokoreç, hayvanın bağırsağından yapılan ve çok faydalı içerikleri olan bir besindir. Bol vitamin ve bol kolajen içeren kokoreç Anadolu'ya özgü bir yemektir fakat ülkemizin her yerinde tüketilir. İçeriğinde bulunan bağ ve kas dokusu ile eklem ağrılarına iyi gelen kokoreç kadınlarda kırışıklık önleyici ürünlerin içinde bulunan vitaminleri de içerir. Bundan dolayı kadınlar tarafından kokoreç ilgi gören bir yemek olarak karşımıza çıkar.

    Hayvansal yağ dokusunda omega-3 ile omega-6 olduğundan bu da damar sistemindeki hastalıklara karşı koruyucu olur. Yapısal olarak zengin bir protein ve vitamin içeriğine sahip olan kokoreç yüksek miktarda kalsiyum, azot, fosfot, potasyum ve krom da içerir. Bu da halsizlik, kas krampları, depresif duygu hali ve güçsüzlüğün önüne geçmek adına önemlidir.

    Kokoreç Zararlı mı?

    Her yemeğin ve her besinin faydaları olduğu gibi bazı zararları da bulunabilir. Aşırı tüketildiği takdirde kokoreç de zararlı bir yemek olarak tespit edilebilir. Eğer hijyenik koşullarda yapılmazsa bağırsak enfeksiyonlarına ya da zehirlenmeye bile neden olabilir.

    Bu nedenle kokoreç yerken ya kendiniz yapmalı ya da güvendiğiniz kaliteli bir yerden yemelisiniz. Çok fazla baharatlı olduğundan hassas midesi olan kişilerde mide ağrısı ve sancısı da ortaya çıkabilir. Kolesterolü yüksek bir yemek olduğundan kalp ve kolesterol hastalarının da yerken dikkatli olmaları önerilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow