hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kastamonu'nun Neyi Meşhur? Kastamonu'nun En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler

    Kastamonunun Neyi Meşhur Kastamonunun En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kastamonu yemekleri, gezilecek tarihi yerleri ve hediyelik eşya çeşitleri ile dikkat çeken bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Kastamonu'nun en meşhur ürünleri arasında ise Taşköprü sarımsağı ve etli ekmeği yer almaktadır. Çeşitli yemekleri, tarihi kültürü ve eserleri ile oldukça dikkat çekmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kastamonu'nun Neyi Meşhur?

    Kastamonu ilinin birçok meşhur ürünü ve yeri bulunmaktadır. Kastamonu kalesi, muhteşem şehri ve manzarayı gören konumu ile harika görünüm sergilemektedir. Bununla birlikte Memleket Kütüphanesi, oldukça geniş olan kütüphane, eksiksiz bir şekilde dizayn edilmiştir. Bu bina, aynı zamanda tarihi yapısı ile de oldukça dikkat çekmektedir.

    İnebolu Evleri, Safranbolu evleri ile benzer yapılar renk renk boyanmıştır. Bu rengarenk modern görünüşü ile hem klasik, hem de romantik tarz oluşturmuştur. Bunların yanı sıra kendine has lezzetleri ile de dikkat çeken Kastamonu'nun etli ekmek, pastırma ve Taşköprü sarımsağı gibi ürünleri de dikkat çekmektedir.

    Kastamonu'nun En Meşhur Yemekleri

    Kastamonu oldukça zengin bir mutfağa sahip olmaktadır. Kendine özgü birçok çeşit yemekleri ile oldukça adından söz ettirmektedir. Kastamonu yöresine ait en lezzetli yemeklerden bazılarını şu şekilde sıralanabilir.

    - Kuyu Kebabı
    - Banduması
    - Çekme Helvası
    - Etli Ekmeği
    - Ekşili Pilavı
    - Simit Tiridi
    - Patates Paçası
    - Ala Pilavı
    - Köle Hamuru
    - Tosya Pirinci
    - Pastırma
    - Üryani Eriği
    - Siyez Bulguru
    - Mıklama
    - Ala Pilav
    - Oğmaç Çorbası
    - Tarhanalı Çörek

    Kastamonu’dan Alınabilecek Hediyelikler

    Dokuma çeşitleri ile oldukça meşhur halı veya kilim modelleri oldukça fazla dikkat çekmektedir. Emek sarf edilerek elde dokunmaktadır. Çarşı tezgahlarının vazgeçilmez hediyelikleri arasındadır. Modern, şık ve zarif desenleri ile oldukça ilgi odağı olmaktadır.

    Ahşap oymacılığı Kastamonu'da vazgeçilmez bir sanattır. Bu bölgede ahşap oymacılığı sanatı yıllardır devam etmektedir. Bu alanda hediyelik eşya çeşitleri oldukça fazladır. Ayna kabı, süs eşyaları ve oyuncaklar ahşaptan oyularak yapılmaktadır.

    Kastamonu’nda Yapılan Tatlılar Nelerdir?

    Kastamonu'nun yöresel tatlıları oldukça meşhur olmaktadır. Lezzeti ile damaklarda eşsiz bir tat bırakmaktadır. Kastamonu da yapılan tatlılardan birkaçını şu şekildedir.

    Cırık, lokma tatlısına benzeyen faklı bir lezzettir. Kastamonu köylerinde ve ilçelerinde düğün baş tatlısı cırık olmaktadır. Biraz cıvık kıvamındaki hamurla yapılmaktadır. Kızartma işleminden sonra şerbetlenmektedir.

    Kaşık helvası, pudra şekeri, un ile iyice kavrularak şerbet ile bağlanan bir tatlı olmaktadır.

    Üryan Eriği Hoşafı, Kastamonu’da yetişen biraz ekşimsi bir tadı olan meyve çeşididir. Yemek salonlarında ve restoranlarda, özellikle tercih edilen tatlardan olmaktadır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow