hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayseri'nin Neyi Meşhur? Kayseri'nin En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler

    Kayserinin Neyi Meşhur Kayserinin En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Türkiye’nin her yöresinde farklı kültürlerden ve mutfaktan izler bulunmaktadır. Kayseri, Anadolu’nun dört bir yanını birbirine bağlar. 5000 yıllık tarihiyle zengin bir yapıya sahiptir. Türkiye’nin meşhur yemek şehirlerinden olan Kayseri, çeşitli mutfağıyla ön plana çıkmayı başarır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kayseri’nin Neyi Meşhur?

    Kayseri’nin neyi meşhur denildiği zaman ilk akla Kayseri mantısını gelecektir. Bu özel mantı eşsiz lezzetiyle akıllarda kalmayı başarır. Lezzeti dışında hazırlık aşamasında da belli bir incelikli olması sebebiyle bir kaşığa sadece kırk adet mantı sığdırılır. Kayseri mantısından ayrı yörenin farklı lezzetleri de vardır.

    Kayseri’nin En Meşhur Yemekleri

    Kayseri Mantısı: Ülkemizin her yerinde sevilerek yenilen bir tat olarak yer alır. Farklı yörede mantı yapılıyor olsa da Kayseri mantısının yeri her zaman ayrı olmaktadır.

    Meşhur Kayseri Pastırması: Pastırma dünyaya yayılmış bir lezzettir. Pastırma, sığır etinin baharatlarla karıştırılarak çemen hale getirilmesi ve ardından etin kaplanmasıyla oluşturulur. Lezzeti baharatlardan gelir. Pastırma bir süre bekletildikten sonra tüketilmelidir.

    Pöç Yemeği: Et yemeğidir, pöç dana kuyruğu anlamına gelir. Etler önce tuz ve karabiber ile marine edilir. Ardından una bulanıp kızgın tavada mühürlenir. Güveç tenceresinde 3 saatte pişirilir. Daha çok ana yemek olarak tercih edilir ve çok lezzetlidir.

    Yağlama: Kayseri'nin en meşhur yemekleri arasındadır. Diğer yörelerde lahmacun benzeri bir lezzet olarak karşımıza çıkar.

    Çiriş Yemeği: Kayseri ve Erzurum’da bulunan çiriş otu ile yapılan yemektir. Mevsiminde tüketilebilir.

    Kurşun Aşı: Sulu yemek seçenekleri arasında yer alır. Genelde evlerde yapılır. Kurşun aşı, tahıl ve et ile doyurucu bir yemektir. Yapımı biraz zahmetli olsa da lezzeti muazzamdır.

    Kayseri Tiridi: Bu yemek Kayseri’ye özgü olsa da farklı yörelerde yapılan bir yemektir. Kırmızı et ya da tavuk etiyle hazırlanır.

    Örgülü Pilav: Lezzetiyle Kayseri ve birçok yörede bilinen bir lezzettir. Klasik pilavın yerine evlerde yapılan bir pilavdır.

    Cıvıklı: Hamur işi lezzetler arasındadır. Develi Cıvıklısı olarak da anılır. Farklı yörelerde etli ekmek veya pide olarak da yapılır.

    Kayseri’den Alınabilecek Hediyelikler

    Kayseri’den dönerken ailenize ve sevdiklerinize çeşitli hediyeler alabilirsiniz. Hediyelik eşyalar için kapalı çarşı ve alışveriş dükkanlarını tercih edebilirsiniz. Hediyelik eşyalar daha çok yöresel ürünlerden oluşur ve pek çok farklı çeşitte ürünler bulunur. Hediyelik eşyaların fiyatı her bütçeye uygundur. Uzun yola götürebileceğiniz malzeme ve özelliğe sahiptir. Kayseri’den satın alabileceğiniz hediyelik eşyalar aşağıdaki gibidir;

    - Bünyan halısı,
    - Soğanlı bez bebekleri,
    - Kayseri maketleri,
    - Sedef ürünleri,
    - Mantı,
    - Gilaburu meyvesi,
    - Altın kesesi,
    - Düğümlü tatlı,
    - Elde kesme kadayıf tatlısı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow