hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli'nin Neyi Meşhur? Kırklareli'nin En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler

    Kırklarelinin Neyi Meşhur Kırklarelinin En Meşhur Yemekleri Ve Alınabilecek Hediyelikler
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kırklareli, Trakya’nın köklü bir kültürel geçmişe sahip şehirleri arasındadır. Kırklareli mutfak kültürü bakımından gelişmiş bir şehirdir. Kırklareli’nin meşhur yemekleri ve alınabilecek hediyeleri çok çeşitlidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kırklareli'nin Neyi Meşhur?

    Tarım ve küçükbaş hayvancılık Kırklareli’nin gelir kaynağı arasındadır. Kendisine has lezzetleri vardır. Et yemekleri ve hamur işi yemeklerini çok göz önünde görmemiz mümkündür.

    Kırklareli'nin En Meşhur Yemekleri

    Papara: Yemeğin ana maddesi bayat bir ekmektir ve yokluktan doğan lezzet olarak da denilebilir. Bayat ekmek, tereyağ ve su ile hazırlansa da yemeği zenginleştirmek yapan kişilere kalmış. Su kullanmak yerine et suyu tercih edilebilir.

    Kırklareli Köftesi: Ülkemizin her şehrinde olduğu gibi Kırklareli’ye özgü de has bir köfte mevcuttur. Kasap-restoran kültürü şehirde hakimdir. Bu tarz yerlerde eti seçebilir ve her şeyin önünüzde hazırlanmasını sağlayabilirsiniz. Köftenin yanında domates sosu ve soğandan hazırlanan bir sos servis edilebilir.

    Kuzu Kapama: Kuzu eti, soğan ve pirinç ile fırında hazırlanan bir yemektir. Kırklareli’nin en meşhur lezzetlerinden birisidir.

    Sini Mantısı: Trakya mantısı olarak bilinir ve şehirde yiyebileceğiniz en lezzetli yemeklerden birisidir. Şekil olarak bildiğimiz diğer mantılara benzer, bu mantının yapılışında bazı önemli farklar göze çarpar. Mantının içi doldurulur ve sonra fırınlanır. Fırınlama devam ederken su kaynatılır. Tepsi fırından çıktıktan sonra kaynayan su hemen tepsiye ilave edilir.

    Soğan Pidesi: Kırklareli’nin meşhur hamur işlerindendir. Ana malzemesi soğandır ve isteğe göre kıyma, maydanoz ve domates rendesi de ilave edilebilir. Sıcak ve soğuk tüketilebilir.

    Labada Borani: Kırklareli’de labada toplamaya gidilir ve çeşitli yemekler yapılabilir. Trakya’nın pek çok bölgesinde labada oldukça fazladır. Yoğurtlanarak yenilebilir ve tadına doyulmayan bir lezzettir. Özellikle vejetaryenlerin yiyebilecekleri lezzetli yemeklerden birisidir.

    Kırklareli'den Alınabilecek Hediyelikler

    Kırklareli’de Hızırbey Külliyesi içerisinde yer alan Hızırbey Bedesteni’nden alışveriş yapabilirsiniz. Pek çok hediyelik eşya satan dükkanları gezebilirsiniz. Kırklareli’nin ilçelerindeyseniz oralarda bulunan dükkanlara da bakabilirsiniz.

    Meşhur Kırklareli peyniri, kavala kurabiyesi, tahin helvası, hardaliye, pancar pekmez, badem ezmesi ve ahşap süs eşyaları olmak üzere çeşitli ürün satın alabilirsiniz. Farklı gelenek hediyelik eşyaları eş, dost ve sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

    Buzdolabı Magneti: Kırklareli’nin tarihi yapılarını ve doğal güzelliklerini yansıtan şehir magnetlerinden alabilirsiniz. Kıyıköy Aya Nikola Manastırı, Kırklareli Dupnisa Mağarası ve Pınarhisar Kalesi gibi buzdolabı magnetlerini şehir merkezinden satın alabilirsiniz.

    Mis Sabunu: Kırklareli’nin hediyelik eşyaları içerisinde çeşitli çiçek ve meyve aromalarından üretilmiş sabunlar yer alır. Sabun çeşitlerinde gül esansı – amber – misk karışımından oluşan Mis Sabunu yer alır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow