hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YGS sınav giriş yerleri belgesi son gün ne zaman? | ÖSYM AİS sayfası

    YGS sınav giriş yerleri belgesi son gün ne zaman | ÖSYM AİS sayfası
    expand

    2 Mart 2017 saat 14:00'te yayınlanan ÖSYM sınav giriş yerleri belgesi için son gün ne zaman? Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince yapılacak olan sınavda son dört güne girilirken, uzmanlar uyarıyor: Ders çalışmayın. Uzmanlar öğrencilerin ders çalışmasından ziyade kendilerini yormayacak bir şekilde deneme sınavı yapmaları gerektiğini söyledi. Kurum, sınava dair birçok soruya cevap verirken, İstanbul'da oturan öğrencilere müjde: Sınav günü ulaşım ücretsiz olacak. İşte sınava dair merak edilen sorular ve cevaplar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖSYM AİS sayfasında 2 Mart'ta yayınlanan YGS sınav giriş yerleri belgesi için öğrenciler internet üzerinden çıktı alması gerekmektedir. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince yapılan açıklamada öğrenciler için iki önemli uyarı bulunmaktadır: Sınav saati ve geçici kimlik kartı... Bu iki konu haricinde kurum tarafından yapılacak olan sınavın sonuç tarihini önceden açıklaması dikkat çekti:

    Sonuçlar 28 Mart 2017 tarihinde açıklanacaktır. 

    YGS sınav giriş yerleri belgesi son gün ne zaman | ÖSYM AİS sayfası

     

    Belge alımında son gün ne zaman?

    12 Mart 2017 Pazar saat 09:45. Kurumun önemli uyarılardan ilki: Sınav saatleri... Saat 10:00'da sınav başlarken, saat 09:45'e kadar okulda olunması gerekmektedir. O saatten sonra okulun kapıları kapanacaktır ve öğrenci içeri alınmayacaktır.

    BELGEYİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ,

    CNN Türk'ün online deneme sınavına girmek için TIKLAYINIZ

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçici kimlik kartı konusunda kurum ne diyor?

    Kurum, eski kimlik kartı, yeni kimlik kartını kabul ediyor. Şayet öğrenci, yeni kimlik kartı üzerine başvuru yaptıysa, nüfus müdürlüğünden alınan “geçici kimlik kartı “ile sınava girebilecekler. Kurumun belirlediği kural şudur:

    Kimlik kartında T.C. Vatandaşlık Numarası
    Kimlik kartı üzerinde yer alan fotoğrafın yeni olması

    İstanbul’da öğrenciler ücretsiz ulaşımdan yararlanabilecek mi?

    Evet… İETT 12 Mart günü sabah saatlerinde öğrencilerin sınava gideceği yerlere daha hızlı ve rahat gidebilmek için ücretsiz ulaşımı sağlayacaktır.

    Açık uçlu sorular bu sınavda çıkacak mı?

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi "açık uçlu soruları" YGS üzerinden değil, LYS üzerinden soracaktır. Bu sınavda yeni formattan soru sorulmayacaktır.

    Sınav tarihi ve başlama saati ne zaman?

    YGS sınav giriş yerleri belgesi son gün ne zaman | ÖSYM AİS sayfası

    18 Ocak 2017 tarihinde başvurular bitti. Sınav tarihi 12 Mart 2017. Sınav saati 10:00. Sınav süresi 160 dakika. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Kurumu öğrencilere 09:45’ten önce okul içinde olmaları gerektiğini söyledi. Zira, saat 09:45’ten sonra okul kapıları kapanacak ve öğrenci alınmayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınav zamanında öğrencinin yanında ne olması gerekir?
    Kurum bu konuda çok hassas davranıyor. Zira öğrencinin yerine başka giren insanları engellemek adına kurallar belirledi. Bu kurallara göre: Öğrencinin yanında T.C. vatandaş kimliği olması gerekiyor. O kimlikte T.C numarası olması zorunludur. Kimliğin yanında sınav giriş belgesi bulunması gerekiyor.

    Nüfus cüzdanı kaybolursa öğrenci sınava girebilecek mi?

    YGS sınav giriş yerleri belgesi son gün ne zaman | ÖSYM AİS sayfası

    Kurum “güvenlik tedbirleri” doğrultusunda hareket ettiğinden ötürü, öğrenci sınava giremeyecektir.

    Sınav zamanında öğrencinin yanında ne olmaması gerekir?
    Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi hariç); her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi sınava girilmesi kurum tarafından yasaklanmıştır. Öğrenci yanına kalem, silgi gibi normal sınav ihtiyaçlarını da getirmemesi gerekmektedir. Kurum kalem, silgi ve kalem tıraşı  kendisi vermektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Sınıfa içecek sokulabilir mi?
    Yalnız bir şartla evet. O şart ise: Su haricinde hiçbir içecek sınıfta yer almayacaktır. Su kabı ise şeffaf plastik ve üzerinde bir yazı olmaması gerekmektedir.


    Öğrencinin sınav zamanı yapması gerekenler nelerdir?
    Saate ölçülü bakın: Sınav başladı öğrenci soruları çözüyor. Her 10 dakikada bir öğrenci saate bakarsa, konsantrasyonu bozulacaktır. 160 dakikalık sınavda her 45 dakikada bir bakması öğrenci için yeterli bir süre olacaktır. Bu durumda öğrenci hem stres yaşamayacak hem de süreci iyi bir şekilde değerlendirebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Soruyu okumadan soruya geçmeyin: Özellikle sözel sorularında (Türkçe, Tarih, Coğrafya) öğrencinin ilk yapması gereken paragraftan önce soruyu okuması… Soru okunduktan sonra istenilen bilgi o paragrafın içerisinde olduğundan ötürü şıklarda daha hızlı olacaktır.

    Öncüllü sorularda ilk okunması gerekenler, maddelerdir: Tarih ve coğrafya konularında öncüllü sorular sorulmaktadır. O tarz sorularda sorunun kendisi değil, soruda geçen maddeler okunmalıdır. Maddeler birbirlerine çok yakın olduğundan ötürü ikili şık arasında kalacak olan öğrenci için maddeler ve soru arasındaki bağlantıyı iyi bir şekilde kurmalıdır.

    Heyecan, bildiklerinizi unutturur: Öğrenci bir yıl boyunca sınava en iyi şekilde hazırlandığı halde heyecan ve stresten ötürü bildikleri bilgileri “bir anlığına” unutur. Öğrenci heyecan yapmaması gerekmektedir. 


    YGS sınav kaygısı ile baş etme yolları

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow