hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çağdaş Atan: 5 tane final maçımız var

    Çağdaş Atan: 5 tane final maçımız var
    expand
    KAYNAK DHA

    Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, Çaykur Rizespor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    RAMS Başakşehir, Trendyol Süper Lig’in 33’üncü haftasında sahasında Çaykur Rizespor’u ağırladı ve mücadeleden 2-0’lık galibiyetle ayrıldı.

    Karşılaşmanın ardından ise Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, basın toplantısında konuştu.

    “AVRUPA’YA GİTMEK İSTİYORUZ”

    Gelecek sezon Avrupa kupalarında yer almak istediklerini belirten Atan, Avrupa sıralamasını yakalama adına çok önemli bir sınavdı. Hem birebir rakibimiz hem de en ciddi rakiplerimizden bir tanesi, ligde özellikle kendi sahasında iyi oynayan, kenardan iyi yönetilen bir takıma karşı çok önemli bir maç kazandık. Kazandığımız için çok mutluyuz çünkü lig bizim için yeniden başladı. İlk defa ipleri kendi elimize aldık. Her hafta rakiplerimizin maçların bakarken ilk defa 5.'lik sıralamasına puan farkıyla oturmuş olduk. Bizim için güzel olan, ikili averajı da Rizespor'dan almamız. Orada tek farkla kaybetmiştik, son dakikadaki golün de anlamı bu açıdan değerli. Lig bizim için yeni başladı. 5 tane final maçımız var. Beş maçta alabileceğiz maksimum puanı almak istiyoruz. Kendi maçlarımızı kazanırsak ligi 4. sırada bile bitirebileceğimizi düşünüyorum. Bu saatten sonra önemli olan bizim ne yaptığımız. Yolumuza devam edeceğiz. Başlangıç ve bugün arasındaki fark çok değerli. Sonuna kadar mücadele edip Avrupa'ya gitmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “HAYALLERİMİZ BÜYÜDÜ”

    Fikstür avantajına inanmayan ve inanan hocaların olduğunu aktaran Atan, “ben açıkçası fikstür avantajına şöyle inanmıyorum, ipler elinizde olduğu sürece ve maçlarınızı kazandığınız sürece sizi geçmelerini imkân yok. Baktığınızda rakiplerimiz kendi aralarında oynuyor. Beşiktaş'ın ve Trabzonspor'un kupa mücadelesi var. Bunlar bizim için değerli. Beşinci olursak Beşiktaş veya Trabzonspor'un kupayı kazanmasını bekleyeceğiz. Olmazsa 4.'lük, olmazsa 3.'lük, Trabzonspor kupayı alıp biz 4. olursak Avrupa Ligi'ne gidiyoruz. Farklı senaryolar var. Hayallerimiz büyüdü açıkçası. O yüzden biraz heyecanlı ve mutluyuz. Hiçbir şey daha bitmiş değil. Hatay maçını tam motive oynamamız gerekiyor” sözlerini de dile getirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow