hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sert yanıt

    Dursun Özbekten Ali Koça sert yanıt
    expand
    KAYNAK DHA

    Dursun Özbek, Atakaş Hatayspor maçının ardından yaptığı açıklamalarda Ali Koç'a tepki gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atakaş Hatayspor'u 1-0 mağlup eden Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un olağanüstü genel kuruldaki açıklamalarına cevap verdi.

    "HİÇ Mİ ÜLKENİN HUZURUNU DÜŞÜNMÜYORSUN?"

    Dursun Özbek, "Gündem şampiyonluk yolundan başka bir noktaya gidiyor ve bu da Galatasaraylıları memnun eden bir durum değil. Şampiyonluk yolundaki rakibimizin başkanı, olağanüstü genel kurulda bizi hayrete düşüren açıklamalarda bulundu. O kadar büyük bir kalabalığın önünde, taraftarın önünde benim başkanvekilimi tehdit ediyor. Tehdidin boyutu da küçük değil. Topyekûn bir tehdit. Nedir bu, biz nerede yaşıyoruz? Hiç ülkenin huzurunu düşünmüyor musun? 60 milyon taraftara hitap ediyoruz beraber. Bu insanları provoke etmek suretiyle istenmeyen olaylara sebep mi olmak istiyorsun?" ifadeleriyle Ali Koç'a tepki gösterdi. 

    "YAPTIĞIN KONUŞMALARI BİR DAHA DİNLE"

    Özbek, "Bu durumdan vazife çıkarsa birisi, benim başkanvekilime bir şey yapsa... Çoluğu çocuğu var, ailesi var. Tek başına aslanlar gibi dolaşıyor. Başına bir şey gelse... Sadece yönetim çerçevesinde de değil, daha yeni Trabzon'da bir olay yaşandı; daha bunun ateşi sönmeden tekrar tehditler... İlla Galatasaraylı yöneticiler değil ama taraftarın öldürülmesi memnun mu edecekti seni? Kendisine sesleniyorum; yaptığın konuşmaları gece yatmadan önce bir daha dinle. O tehditlere, konuşma tarzına bizden kesinlikle aynı şekilde cevap gelmez Bir şampiyonluk için değer mi? Bir can gitse, bir saldırı olsa... Trabzon'da yaşadık. Daha onun üzüntüsü bitmeden, onun tartışmaları bitmeden insanları tehdit eden ve buradan vazife çıkaracak insanlar olmasından dolayı çok üzgünüm" sözlerini de dile getirdi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “SAVCILAR HEMEN HAREKETE GEÇMELİ”

    Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, Ali Koç'un açıklamalarına ilişkin savcıları da göreve çağırarak konuşmasını şöyle noktaladı:

    “Şampiyon mertçe sahada mücadele ile kazanılıyor. 1 değil, 2 değil. Benzer tehdidi federasyondaki toplantıda da yapmıştı. Orada da tehdit etmeye kalktı. Ben de oradaydım, gereken cevabı aldı yerine oturdu. Ayıptır. Kendisi eğitimli, yurt dışında eğitim görmüş çok önemli bir ailenin ferdi. Yakışıyor mu? Bizi zorlamasın. Galatasaray Kulübü hiçbir zaman onun seviyesine inmeyecek. Laf bitmiyor. Söylenecek o kadar çok şey var. Burada en önemli vurgulanması gerek ülkenin huzuru. 60 milyon insanı birbirine kırdırmaya yönelik cümleler duydum. Başka bir ülkede hiçbir kimseden açık tehdit duymadım. Başka bir sektörü çağrıştırıyor. Acilen buradan cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum. Savcılar hemen harekete geçmeli. Bu tehdit cezasız kalmamalı. Bir futbol adamı olarak çok üzgünüm. Birbirimizi tehdit ediyoruz. Siz yazdıklarınızla topluma yöne veriyorsunuz. Biraz bu konuya neşter atın. Gidişatınız doğru bir gidişat değil. Hukukun bu işte gereğini yapmasını bekliyoruz. Bütün taraftarlara itidali tavsiye ediyorum.”

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow