hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbulspor’dan TFF’ye ihtarname

    İstanbulspor’dan TFF’ye ihtarname
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İstanbulspor, seçimli genel kurulun en geç haziran ayrında yapılması gerektiğini vurguladığı bir ihtarnameyi TFF’ye gönderdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trendyol Süper Lig kulüplerinden İstanbulspor, TFF’yi olağanüstü genel kurula davet etti ve ihtarname gönderdi.

    Seçimin en geç haziran ayında yapılmasını talep eden İstanbulspor, resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise “𝗔𝘃𝗿𝘂𝗽𝗮 𝗦̧𝗮𝗺𝗽𝗶𝘆𝗼𝗻𝗮𝘀ı𝗻𝗱𝗮 𝗦𝗮𝘆ı𝗻 𝗠𝗲𝗵𝗺𝗲𝘁 𝗕𝘂̈𝘆𝘂̈𝗸𝗲𝗸𝘀̧𝗶 𝗸𝗮𝗽𝘁𝗮𝗻𝗹ı𝗴̆ı𝗻𝗱𝗮 𝗬𝗼̈𝗻𝗲𝘁𝗶𝗺 𝗞𝘂𝗿𝘂𝗹𝘂𝗻𝗱𝗮𝗻 𝗼𝗹𝘂𝘀̧𝗮𝗰𝗮𝗸 𝗶𝗹𝗸 𝟭𝟭'𝗶𝗺𝗶𝘇𝗲 𝗯𝗮𝘀̧𝗮𝗿ı𝗹𝗮𝗿 𝗱𝗶𝗹𝗲𝗿𝗶𝘇” şeklinde bir göndermede bulundu ve ihtarnameyi duyurdu.

    Söz konusu belgede ise şu ifadeler yer aldı:

    “İstanbulspor Faal. A.Ş. olarak, TFF'yi 08.04.2024 tarihi itibarıyla olağanüstü genel kurula davet etmiş durumdayız.

    TFF Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi tarafından her ne kadar 18.07.2024 tarihinde olağanüstü seçimli genel kurul yapılacağına dair açıklama yapılmışsa da bu açıklamayı destekleyen herhangi bir resmî belge ya da karar kamuoyuna sunulmamıştır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TFF tarafından yapılan yegâne açıklamada A Milli takımımızın oynayacağı Avrupa Şampiyonası gerekçe gosterilmekteyse de turnuvada Sayın Mehmet Büyükekşi kaptanlığında TFF Yönetim Kurulundan oluşan bir ilk 11'in sahaya çıkmayacağı açık olduğundan bu açıklamanın bağlayıcılığını sayın kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bununla beraber, TFF Yönetim Kurulu tarafından bu tarihe ilişkin bir karar alınmışsa, TFF Yönetim kurulunun sahaya çıkmayacağı aşikâr olmakla birlikte bu tarihin ne kadar hatalı olduğuna dair TFF'yi ve kamuoyunu ekli ihtarnamemiz ile bilgilendirmek isteriz.

    TFF, ihtarnamemizde yer alan haklı nedenlerle mevcut kaotik durumun 2024/2025 sezonuna da sirayet etmemesi adına, olağanüstü genel kurulu en geç haziran ayı içinde gerçekleştirmek zorundadır. Aksi takdirde TFF, ister kendi arzusuyla isterse FIFA zorlamasıyla genel kurul delegelerinin TFF statüsünden kaynaklanan haklı talebine uymak zorunda kalacaktır.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow