hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Okan Buruk: Şampiyonluk için önemli bir yerdeyiz

    Okan Buruk: Şampiyonluk için önemli bir yerdeyiz
    expand
    KAYNAK DHA

    Okan Buruk, Sivasspor maçının ardından yaptığı açıklamalarda şampiyonluk hedeflerine değindi ve kontratı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trendyol Süper Lig’in 35’inci haftasında Galatasaray, konuk ettiği Sivasspor’u 6-1 mağlup etti. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında ise Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, açıklamalarda bulundu.

    “KENDİ OYUNUMUZDAN ÖDÜN VERMEMEK İSTİYORUZ”

    Okan Buruk, “Biz maçımızı oynadık. Yarın rakibimizin maçı var. Devam eden bir lig var. Hiçbir zaman kendi oyunumuzdan ödün vermemek istiyoruz. Kendi performansımızı, ciddiyetimizi artırarak devam ediyoruz. Fazla konsantre olmuştuk. Her hafta bunu arttırıyoruz. En değerli şey de bu. Rakibimizin puanına bakmadan 16 maç üst üste kazandık. Şimdi 3 maçımız var. Bunları da kazanıp Türkiye içinde yeni bir rekor kırmak istiyoruz. Bu ciddiyetle Karagümrük maçına hazırlanacağız” kendi hedeflerine odaklanmaları gerektiğine dikkat çekti.

    “ICARDI MUTLU, BİZ MUTLUYUZ”

    Mauro Icardi ile ilgili Yunan basınında çıkan transfer iddialarına ilişkin bir soruya Buruk, şu yanıtı verdi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Yunan basınıyla Icardi’nin ne alakası var, bunu anlamadım. Sezon sonuna geldik. Hepimiz çok mutluyuz. Icardi mutlu, biz mutluyuz. Önümüzdeki sezon hedeflerimiz devam edecek. Biz maçları kazanıp rakibin maçlarını bekleyeceğiz. Kim şampiyonluğa en erken ulaşırsa o değerli. Bir sonraki maçı daha net göreceğiz.”

    Okan Buruk: Şampiyonluk için önemli bir yerdeyiz

    “ÖNCE ŞAMPİYONLUĞUMUZU YAŞAYALIM”

    Galatasaray ile olan kontratı sona erecek teknik direktör Buruk, yeni sözleşmeye dair gelen bir soruya, “Tabii ki konuştuk. Başkanımız, Erden Bey bir aradayız. Kader birliği yaptık. Lig bittikten sonra konuşuruz dedik. Benim isteğim burada devam etmek. Önce şampiyonluğumuzu yaşayalım. Şampiyonluk için önemli bir yerdeyiz. Lig bittikten sonra en kısa zaman da bunu hallederiz. Avrupa Türk teknik adamlar için bir yol. Türk oyuncular buralarda yer alıyor ancak teknik adamların sayısı az. Benim ilk amacım burada büyük başarılar kazanmak. Bu yolda devam etmek. Hayalim burada olmaktı. Çok önemli bir kulüpteyim. Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon önemli bir dünyaya kendini göstermiş bir kulüpteyim. Önümüzdeki sezon daha büyük bir hedef koymak zorundayız” yanıtını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “AMACIM KADRO YAPIMIZI KORUYUP TAKVİYELER YAPMAK”

    “Takımdaki oyunculara gelen teklif karşısında nasıl bir yol izleyeceksiniz?” şeklindeki soruyu ise başarılı teknik adam, şöyle cevapladı:

    “Bütün oyuncuların hedefi olabilir. Burada kalıp bir sene oynayan sonraki sene gitmek isteyebilirler. Türk oyunculardan bahsediyorum. Amacım kadro yapımızı mümkün olduğunca koruyup takviyeler yapmak. Geçen sene çok oyuncu değişirdik. Yenileri adapte etmek kolay olmuyor. Bizim çok fazla oyuncu değiştirmek yerine burada doğru adımlar atmamız gerekiyor. Sözleşmesi biten oyuncularımız olacak. Bu kadroyu koruyup, kiralıktan dönecek oyuncularla birlikte iyi bir kadro oluşturup doğru adımlarla korumak istiyoruz. Önümüzdeki seneye şöyle düşünmüyoruz. Oyuncu hazırlığı yapıyoruz. Ondan önemlisi lig devam ediyor. Şampiyon olup Şampiyonlar Ligi’nde oynamak için buradaki lig maçlarına odaklanıyoruz” yanıtını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “HAKIM SENEYE DE BİZİMLE OLACAK”

    Hakim Ziyech’in performansını da değerlendiren Buruk, “Hakim Ziyech performans olarak oynadıkça özellikle sakatlık sorunları olmuştu. Şu an çok iyi durumda. Maçı götürüyor. Bazen erken çıkarıyorum. Hem sarı kart sınırında hem de sakatlık riskinden korktuğum için erken de çıkıyor. Hakim bizim oyuncumuz. Seneye de bizimle olacak. Performans da artıyor. Değerli önemli bir oyuncu. Oyuncuyla devam etmek düşüncemiz” diye konuştu.

    Okan Buruk: Şampiyonluk için önemli bir yerdeyiz

    Çok büyük bir baskı yaşadıklarına da değinen Buruk, “Geçen sene de böyle bir yarış vardı. Benzer maçlar, benzer haftalar. Birinci düşüncemiz maçları kazanıp maçları kazandıktan sonra mutlu sona ulaşacak takım biziz. 16’ncı maçı kazandık. Hedefimiz 3 maçı kazanıp bitirmek. İnşallah en yakın zamanda şampiyonluğa ulaşırız” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow