hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osayi-Samuel ve Jayden Oosterwolde kaç maç ceza alacak? İşte 36. ve 45. madde...

    Osayi-Samuel ve Jayden Oosterwolde kaç maç ceza alacak İşte 36. ve 45. madde...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası Bright Osayi-Samuel, Jayden Oosterwolde, İrfan Can Eğribayat ve Egemen Korkmaz, Futbol Disiplin Talimatı'nın 45. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi. Peki 45. maddenin cezası ne kadar? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra günler süren PFDK sevkleri bugün açıklandı. TFF'den yapılan açıklamada, Bright Osayi-Samuel, Jayden Oosterwolde, İrfan Can Eğribayat, Egemen Korkmaz, Kürşat Çiftlik ve Okan Özkan tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi. 

    Olaylar sonrası 'kavga' nedeniyle 45. maddeden tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edilen Bright Osayi-Samuel, Jayden Oosterwolde, İrfan Can Eğribayat ve Egemen Korkmaz'ın kaç maç ceza alacağı belli oldu.

    Osayi-Samuel ve Jayden Oosterwolde kaç maç ceza alacak İşte 36. ve 45. madde...

    45. MADDENİN CEZASI BELLİ OLDU

    Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Disiplin Talimatı'nda yer alan bilgilere göre; 45. maddede futbolculara ve görevlilere 3 ila 5 müsabakadan men cezası gelmesi bekleniyor.

    Talimatnamede yer alan bilgi şöyle:

    "Bir kavgaya karışan ve fiilleri daha ağır bir cezayı gerektirmeyen (a) Futbolculara 3 ila 5 müsabakadan men cezası, (b) Kulüp yöneticilerine 60 ila 200 gün hak mahrumiyeti cezası ile birlikte Süper Lig kulübü yöneticileri için 78.000.-TL’den 390.000.-TL’ye kadar, 1. Lig kulübü yöneticileri için 39.000.- TL’den 180.000.-TL’ye kadar, 2. Lig kulübü yöneticileri için 25.500.-TL’den 78.000.-TL’ye kadar, 3. Lig kulübü yöneticileri için 15.000.-TL’den 39.000.-TL’ye kadar para cezası, (c) Görevlilere ve diğer kişilere, 3 ila 5 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya 45 ila 150 gün hak mahrumiyeti cezası, verilir."

    Osayi-Samuel ve Jayden Oosterwolde kaç maç ceza alacak İşte 36. ve 45. madde...

    OOSTERWOLDE'YE 36. MADDE DE İŞLEYECEK

    45. maddenin yanı sıra sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 36. maddeden de ceza alacak olan Fenerbahçeli Jayden Oosterwolde'nin cezası katlanacak. Hollandalı futbolcu, 36. maddeden dolayı 1 ila 3 müsabakadan men cezası daha alacak.

    İşte 36. madde:

    "Sportmenliğe veya spor ahlakına aykırı hareket eden, tutum ve davranışlarıyla TFF’nin saygınlığını zedeleyen ya da futbolun değerini düşüren eylemlerde bulunan veya basın ve yayın organları ya da sosyal medya aracılığıyla sporda şiddet veya düzensizliği teşvik eden veya taraftar eylemlerine sebebiyet verebilecek mahiyette sportmenliğe, spor ahlakına veya fair-play anlayışına aykırı açıklama ya da beyanlarda bulunan; (a) Futbolculara 1 ila 3 müsabakadan men cezası"

    Osayi-Samuel ve Jayden Oosterwolde kaç maç ceza alacak İşte 36. ve 45. madde...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow