hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TFF'den Şansal Büyüka'nın iddialarına yanıt

    TFFden Şansal Büyükanın iddialarına yanıt
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Türkiye Futbol Federasyonu, Şansal Büyüka'nın hakemlerin baskı altında olduğu iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

    Bir YouTube kanalında yer verilen "kulüplerden ambargolu hakemler varmış, disiplin soruşturması açılan hakemler varmış, TFF'nin güçlü üyeleri hakem yönetimleri ile ilgili kulüpçülük yapıyormuş" gibi ifadelerin gerçekle ilgisi yoktur.

    Disiplin sevkleri, disiplin talimatlarına aykırı olan durumlarla ilgili yapılır. Hakem ve VAR hakemi performansları ile ilgili iyileştirme, geliştirme, eğitim ve gerekirse yaptırım (örneğin belirli bir süre maç verilmemesi) uygulamaları yapılır.

    Bu bağlamda kamuoyunu yanıltmaya yönelik dedikodulara itibar edilmemesini rica eder, kişi haklarına yönelik iftira içeren söylemlere yönelik hukuki haklarımızı saklı tuttuğumuzu kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şansal Büyüka ne demişti?

    343 Youtube kanalında konuşan Şansal Büyüka, "12 VAR hakeminin, 6'sı bir kulüp tarafından ambargolu diye duydum. İkincisi; F.Bahçe-Kasımpaşa maçından sonra verilen penaltıdan sonra TFF'nin önde gelenlerinden biri "Hakem için disiplin soruşturması açalım" demiş. Üçüncüsü, bu penaltıdan sonra TFF'nin güçlü üyelerinden biri Riva'da terör estiriyor! Kulüpçülük, TFF'nin iliğine kemiğine işlemiş artık!" demişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow