hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Android 15 ile birlikte masaüstü modu eklemeye hazırlanıyor

    Android 15 ile birlikte masaüstü modu eklemeye hazırlanıyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Bu mod birden fazla uygulamanın yan yana çalıştırılmasını sağlayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Google, popüler mobil işletim sistemi Android’e yıllar önce bir masaüstü modu eklemiş olsa da aslında bu mod hiçbir zaman kullanıcı deneyimine uygun hale getirilmedi. Daha çok uygulama geliştiricilerinin kendi uygulamalarını farklı modlarda görebilmeleri için kullanılan bu özellik, bu sebeple yıllardır geliştirilmeden bırakıldı.

    Ancak görünen o ki bu durum çok yakında değişecek. Android Authority’nin Android 14’ün son beta sürümünde tespit ettiği değişiklikler, Google’ın masaüstü modunda önemli değişikler yapmaya başladığını gösteriyor.

    Masaüstü modu, aynı bilgisayarlarda olduğu gibi Android telefonlarda da birden fazla uygulamanın yan yana çalıştırılmasına ve birlikte görüntülenmesine olanak sağlıyor. Örneğin ekranın bir yarısında YouTube açıkken, diğer yarısında WhatsApp kullanılabiliyor. Daha önce Samsung DeX gibi örneklerde gördüğümüz bu kullanım şekli, mobil cihazlardaki deneyimi kayda değer ölçüde geliştirebilir. Google da bunun farkında olsa gerek ki Android 15’ten itibaren bu özelliği çok daha gelişmiş haliyle kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.
    Android 15’ten itibaren hayatımıza girmesi beklenen bu masaüstü modunun nasıl kullanılabileceğini gösteren videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son derece geniş iç ekranlara sahip katlanabilir telefonlar gitgide daha popüler hale geldiği için, Android telefonlarda bu tarz masaüstü modunun kullanımına çok daha uygun telefonların sayısı her geçen gün artıyor. Google’ın Android’in yeni sürümünde yapacağı bu geliştirmede bu da etkili olmuş olabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow