hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    App Store’da oyun emülatörlerine izin veren yeni bir dil ekledi

    App Store’da oyun emülatörlerine izin veren yeni bir dil ekledi
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    İlk olarak 9to5Mac tarafından fark edilen güncellenmiş bilgilere göre, artık retro oyun konsolu emülatör uygulamaları Apple App Store’da yer alabilecek ve hatta indirilebilir oyunlar şeklinde sunulabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bunlara ek olarak Apple’ın ayrıca geliştiricilere e-posta göndererek emülatörler oluşturup pazarda sunabileceklerini doğruladığı bildirildi.

    Bu güncellemeden önce emülatör yazılımının App Store’da bulunmasına izin verilmiyordu, ancak geliştiriciler bunları iOS kullanıcılarına dağıtmanın yollarını buluyordu.

    Bunları kurabilmek için kullanıcıların genellikle dışarıdan yükleme araçları indirme veya onaylanmamış alternatif uygulama mağazalarına başvurmaları gerekiyordu.

    Bu kural güncellemesi potansiyel olarak kullanıcıların tüm bu uğraşlarla boğuşma ihtiyaçların ihtiyacını ortadan kaldıracak. Artık iOS’a daha fazla Android emülatörü de gelebilecek.

    Açıkçası, App Store’da emülatörlere izin verilmesi, korsan oyunlara da izin verildiği anlamına gelmiyor. Apple’ın geliştirici yönergelerinde yapılan bu son değişiklikler, büyük teknoloji şirketlerinin rekabete aykırı uygulamalarını hedef alan AB’nin Dijital Pazarlar Yasası düzenlemesinden kaynaklanıyor gibi görünse de, emülatörlere ilişkin yeni kural dünya çapındaki tüm geliştiriciler için geçerli.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şirketin App Store kuralları ile ilgili başı uzun süredir belaya giriyordu ve tüm baskıların neticesinde bazı esnetmeler yapmak zorunda kalındı. Apple tüm bu değişimlerin ardından App Store mağazasında kuralları değiştirdi ancak yine de bazı esnetmeler yapılması söz konusu olabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow