hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple, 600’den fazla kişiyle yollarını ayırmaya hazırlanıyor

    Apple, 600’den fazla kişiyle yollarını ayırmaya hazırlanıyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Apple bu hafta California’da yetkili kurumlara 600’den fazla çalışanını işten çıkaracağını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    California yasalarına göre işverenler toplu işten çıkarmalar öncesinde çalışanlarına ve eyalet yetkililerine 60 günlük bildirimde bulunmak zorunda. İşine son verilecek personeller teknoloji devinin Cupertino’daki genel merkezine yakın olan Santa Clara’daki çeşitli binalarında görevliydi. Söz konusu binalardaki ekiplerin Apple Car ‘ın geliştirilmesiyle alakalı olduğu söyleniyordu.

    Apple Car üzerinde yaklaşık 2000 kadar kişi çalışıyordu. Ancak projenin sona ermesiyle birlikte çalışanlardan bir kısmı şirketin yapay zeka bölümlerine kaydırıldı. Kalan diğer personele ise şirket içindeki açık pozisyonlara başvurmaları için 90 gün süre verildi. Apple otomobil tasarımcıları, otomobil teknolojilerinde uzman kişileri işe almıştı. Otomotiv konusunda uzman olan bahsettiğimiz çalışanlar, diğer projelere uygun olmadıkları için toptan çıkarılan kişiler içinde yer alıyor olabilirler. Cupertino’lu firma microLED ekran teknolojisinin de fişini çekmişti. İşten çıkartılanlar arasında microLED ekibinden insanların olması da muhtemel.

    Şirketin gündeminde şu anda yapay zeka var. Mark Gurman, Apple’ın iOS 18 ve sonraki büyük yazılım güncellemeleri dahil kendi sohbet robotunu kullanmayı planlamadığını belirtti. Gurman, Apple’ın Google, OpenAI ve Baidu gibi şirketlerle yapay zeka konusunda potansiyel ortalık yapacağını yineledi. Gurman kısa süre önce Apple ve Google’ın Gemini için görüştüğünü, ancak bu görüşmelerden şimdilik herhangi bir sonuç çıkmadığını da söylemişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Analist Ming-Chi Kuo da geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, Cupertino’lu firmanın üretken yapay zeka konusunda rakiplerinin önemli ölçüde gerisinde kaldığını ifade etmişti. Yapılan açıklamalar ve yayınlanan raporlar daha önce bahsedilen AppleGPT’nin uzun süre gün ışığına çıkmayacağını gösteriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow