hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple Car projesinin fişi çekildi

    Apple Car projesinin fişi çekildi
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Apple Car uzun süredir beklenen projelerden biri ancak ne yazık ki artık hayata geçmeyeceği doğrulandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    On yıl, milyarlarca dolar, çok sayıda liderlik değişikliği ve onlarca söylentinin ardından beklenen araba projesi öldü.

    Bloomberg’den Mark Gurman’ın yeni bir raporu, Şirketin arabayı resmi olarak iptal ettiğini ve bu haberi Salı günü üzerinde çalışan yaklaşık 2.000 çalışana ilettiğini söylüyor.

    CEO’nun yaptığı açıklamaya göre Apple, değişikliğin bir parçası olarak “araba üzerinde çalışan birçok çalışanı” şirketin yapay zeka bölümüne taşıyacak ve burada üretken yapay zeka projelerine odaklanacak. Apple’ın bu yılın sonlarında daha fazla bilgi paylaşması bekleniyor.

    Tim Cook bu ayın başında şirketin kazançlarıyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Araba ekibinde aynı zamanda yüzlerce donanım mühendisi ve araba tasarımcısı da vardı; Bloomberg’in haberine göre bunlardan bazıları şirketin diğer bölümlerindeki işlere başvurabilecek. Geri kalanların da işten çıkarılma ihtimali var. Apple car ise tarih oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Apple, şirket içinde araç üretme çabaları hakkında hiçbir zaman kamuya açık bir şekilde konuşmadı.

    Ancak yıllar içinde ortaya çıkan bazı sızıntılar, şirketin hiçbir deneyimi olmayan yepyeni bir ürün kategorisine doğru genişlemeyi hedeflediğini ortaya çıkarmıştı. Projenin 2014’teki başlangıcında Apple, pedalları veya direksiyonu olmayan, tamamen otonom bir araba üretmek istiyordu. Ancak son yıllarda şirketin hedeflerini küçülttüğü bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow