hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Apple yapay zeka modellerini görüntülerle eğitmeyi planlıyor

    Apple yapay zeka modellerini görüntülerle eğitmeyi planlıyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Apple’ın bu yüzden Photobucket’in kapısını çaldığı ve lisans anlaşması için görüşmeler yaptığı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Photobucket’in 13 milyardan fazla fotoğraf ve videodan oluşan geniş görüntü kütüphanesi var. Bahsettiğimiz kütüphane yapay zeka eğitimi için teknoloji şirketlerinin ilgisini çekiyor.

    Üretken yapay zekanın yükselişi, çeşitli verilere olan talebi artırdı. Photobucket ve benzeri şirketler, metinden içerik üretmeye yardımcı olacak çok miktarda görsel veri sağlayabiliyor.

    Apple, ChatGPT’nin çıkmasından kısa süre sonra Shutterstock’la lisans anlaşmasına varmıştı. Bu anlaşmanın bedelinin 25 ile 50 milyon dolar arasında olduğu düşünülüyor.

    Cupertino’lu firmanın Shutterstock’la olan anlaşması, Photobucket’le olan görüşmeler, temiz veri arayışı olduğunu gösteriyor.

    Teknoloji devi bir taraftan da yeni nesil işlemcileriyle üst düzey yapay zeka özellikleri sunmaya hazırlanıyor. İsimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan bir rapor A18 Pro işlemcisinde 6 çekirdekli GPU olacağını vurguladı. Rapora göre şirket, 6 çekirdekli GPU’ya bağlı kalacak ve yeni yonga seti grafik tarafında daha sınırlı iyileştirmeye sahip olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaynaklar, “Apple, A17 Pro’da 6 çekirdekli GPU’ya geçiş yaparak önemli yenilikler gerçekleştirdi. Fakat A18’de GPU tarafında çekirdek sayısının artacağını düşünmüyoruz” açıklamasında bulundu. Raporda bununla birlikte A18 Pro’da daha fazla çekirdeğe sahip gelişmiş Neural Engine’ın olacağı ifade ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow