hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Call of Duty: Modern Warfare 3, yeniden yükselişe geçti

    Call of Duty: Modern Warfare 3, yeniden yükselişe geçti
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Geçtiğimiz yıl oyunseverlerle buluşan yeni Call of Duty oyunu Modern Warfare 3, serinin önceki filmlerine kıyasla çok daha az beğenildi. Oyunun hem eleştirmen puanları hem de oyuncu puanları seriye yakışmayacak kadar düşüktü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haliyle bu da oynama rakamlarına yansıdı. Ancak çıkışından aylar sonra, Modern Warfare 3 yeniden yükselişe geçmiş durumda. Steam verilerine göre oyun, bu hafta oynanma rakamlarında uzun süredir görmediği rakamlara erişti.

    Steam veri tabanında yer alan bilgilere göre son Modern Warfare oyunu, 2023’ün aralık ayında 1. Sezon başladığı günden beri ulaşmadığı kadar fazla eş zamanlı oyuncuya erişti.

    Oyunun geçtiğimiz günlerde 3. Sezon’u başlatarak online oynayanlara yeni bir rekabet sunmasının bu artışta etkili olduğu düşünülüyor. Öte yandan oyununun çıkışından aylar sonra böyle bir tırmanışa imza atması, Modern Warfare 2’ye göre daha uzun soluklu bir başarıya sahip olabileceğini gösteriyor.

    Modern Warfare 3’ün sert şekilde eleştirilmesinin başlıca sebeplerinden biri tek kişilik hikâye modunun son derece zayıf olmasıydı. Ancak Call of Duty serisi eskisi gibi hikâye moduyla sınırlı bir deneyim sunmuyor.

    Multiplayer artık Call of Duty oyunlarının önemli bir parçası haline gelmiş durumda. Son Modern Warfare oyunu da multiplayer konusunda gayet başarılı.
    Hikaye modundaki sorunlar burayı etkilemediği için, oyunu multiplayer modu için oynayanlar açısında Modern Warfare 3 gayet başarılı bir yapım. Bu da oynanma rakamlarına yansıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow