hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dayanıklılık konusunda pek çok testten geçti

    Dayanıklılık konusunda pek çok testten geçti
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    vivo’nun geçtiğimiz aylarda spiyasaya sunduğu V29 5G akıllı telefonu da dayanıklılık konusunda pek çok testten geçmiş bir cihaz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    vivo telefonun dayanıklılığını kanıtlamak için telefonlarını 32.000 kez düşürme, 6.000 kez kulaklık girişi, 150.000 kez güç düğmesi testi, -20 °C’den +50 °C’ye kadar ekstrem sıcaklık ve 10.000 kez şarj kablosu takıp çıkarma testlerine tabi tutuyor.
    Yani telefonunuzu her gün şarja taksanız bile bu, tam 27 yıldan uzun bir süreye; her gün kulaklık ile müzik dinleseniz 16 yıldan uzun bir süreye tekabül ediyor.

    IP68 sertifikasına sahip olan vivo V29 5G, suya dayanıklılığıyla da öne çıkıyor. Günümüzde en üst seviye dayanıklılık standardı sayılabilecek IP68, akıllı telefonun toza ve suya karşı yüksek korumaya sahip olduğu anlamına geliyor.

    Bu sertifikayı alabilmek için ciddi laboratuvar testlerinden geçen vivo V29 kullanıcılarına yağmur altında, spor yaparken, buharlı banyo ortamında, kumsalda, inşaat ve şantiye alanlarında bile gönül rahatlığı ile kullanım imkânı sunuyor.

    Kullanıcılar suya düşme veya üzerine sıvı dökülmesi gibi durumlardan etkilenmeden rahat ve sorunsuz çalışmaya devam edebilen V29’un gelişmiş 50 MP OIS Ultra Algılama Kamerası ile su altında sorunsuz ve güvenle fotoğraf ve video çekimleri bile yapabiliyor. Yağmur çamur dinlemeden akıllı telefonlarını ellerinden düşürmeyen teknoloji tutkunları için suya ve toza dayanıklı telefonlar ideal bir çözümdür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu sayede havuzda veya yoğun yağmurda suyun vereceği zarardan, trekking yaparken zorlu doğa koşullarından veya şantiyede mesai sırasında toz ve kirden endişe duymadan telefonlarını kullanabilirler.

    vivo Türkiye fabrikasında üretilen ürünlerin SMT (yüzey montajı teknolojisi) standardı yüzde 99,85. Nihai Kalite Kontrol ve Menşei ve Kalite Kontrolü (FQC ve OQC) sıfır hata geçiş oranı ise yüzde 99,92’lik çok yüksek bir orana sahip.

    vivo, yalnızca testlerden başarı ile geçen ürünlerini piyasaya sunuyor. Bu sayede de vivo, rakiplerine kıyasla yalnızca yüzde 0,63’lük düşük tamir oranıyla kullanıcılarını memnun etmeye devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow