hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google Pixel 8a’nın teknik özellikleri netlik kazandı

    Google Pixel 8a’nın teknik özellikleri netlik kazandı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Telefon öncülüne kıyasla daha büyük bir bataryaya sahip olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Google, Pixel 8 serisini ekim ayında piyasaya sürdüğünden beri Pixel 8a’nın çıkışı bekleniyor. Daha Pixel 8 serisi tanıtılmadan önce bile gündemde olan bu modelin, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru çıkması bekleniyordu.

    Ancak nisan ayına geldiğimiz halde telefon hala piyasaya sürülmüş değil. Biz Google’ın bu telefonu geç de olsa piyasaya sürmesini beklerken, telefona dair sızıntılar da gelmeye devam ediyor. Son olarak da telefonun teknik özelliklerinin listesi internete sızdırıldı. Bu sayede Google Pixel 8a’nın özellikleri bir kez daha görülmüş oldu.

    Telefon dünyasına dair sızıntılarıyla tanınan Yogesh Brar hesabının paylaştığı bilgilere göre, Google Pixel 8a, 6.1 inçlik OLED bir ekrana sahip olacak. Full HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz olacak.

    Google Pixel 8a, Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’da da olduğu gibi Google’ın Tensor G3 yonga setini kullanacak. Telefonda bu yonga setine 128 ya da 256 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Telefon, 4500 mAh’lık bir bataryaya sahip olacak ki bu da öncülünden daha büyük bir bataryayla geleceğini gösteriyor. Telefonun şarj hızı ise 27 W olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Telefonun arka kamerasının ana lensi, OIS destekli 64 megapiksellik bir sensör kullanacak. Bu ana lense 13 megapiksellik geniş açılı lens eşlik edecek. Telefonun selfie kamerası da 13 megapiksel olacak.
    Pixel 8a’nın mayıs ayında çıkması ve yaklaşık 500-550 dolarlık bir fiyat etiketiyle raflardaki yerini alması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow