hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Google yapay zeka destekli arama motorunu paralı yapmayı düşünüyor

    Google yapay zeka destekli arama motorunu paralı yapmayı düşünüyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    ChatGPT benzeri gelişmiş chatbotlar’ın hayatımıza girmesi, arama motorları konusunda da yeni bir döneme girmemizi sağladı. Zira ChatGPT benzeri chatbotlar, yakın gelecekte klasik arama motorlarının yerini alacak gibi görünüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hatta bu geçiş daha şimdiden başlamış durumda. Google da bunun farkında olduğu için kendi yapay zeka destekli arama motorunu oluşturuyor. Ancak gelen son bilgilere bakılırsa bu yeni nesil arama motorları herkese göre olmayabilir.

    Financial Times’ın haberine göre Google yapay zeka destekli aramaları paralı yapmayı planlıyor.

    Şu anda Search Generative Experience (SGE) adıyla anılan Google yapay zeka destekli aramanın paralı hale getirilmesi, şirketin iş planını kökten değiştirebilir. Bildiğiniz gibi bugün şirketin başlıca gelir kaynaklarından biri reklam gelirleri. Ancak olur da bu yeni model yaygın bir şekilde kullanılmaya başlarsa, yapay zeka destekli arama motorunun kullanım ücreti şirketin başlıca gelir kapılarından birine dönüşebilir.

    Financial Times’ın elde ettiği bilgilere göre Google yapay zeka aramalarını paralı getirme konusunda henüz bir karara varmış değil. Şirketteki yazılımcıların böyle bir sistemde kullanılacak ödeme sistemi üzerinde çalıştığı, fakat yönetimin bu metodu uygulama konusunda henüz bir karar vermediği söyleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tabii böyle bir durumda Google’ın ChatGPT’ye karşı ciddi bir dezavantajı da söz konusu olabilir. Çünkü eğer OpenAI ChatGPT’yi ücretsiz sunmaya devam ederse, kullanıcılar Google’ın yapay zekasına para ödemek yerine ChatGPT’yi tercih edebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow