hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Honor X7b’nin 5G versiyonu piyasaya sürüldü

    Honor X7b’nin 5G versiyonu piyasaya sürüldü
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Honor X7b 5G, pek çok konuda 4G versiyonundan daha iyi özellikler sunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Honor, akıllı telefon dünyasındaki varlığını her geçen gün biraz daha güçlendiriyor. 2023’te çok sayıda telefonu kullanıcılarla buluşturan şirket, 2024’ü de dolu dolu geçiriyor. Şirket son olarak da Honor X7b 5G’yi resmi olarak tanıttı.

    Hatırlarsanız Honor, X7b’nin 4G versiyonunu geçtiğimiz yıl piyasaya sürmüş, bütçe dostu bu telefon 6.8 inçlik büyük ekranı ve 108 megapiksellik kamerasıyla dikkat çekmişti. 4G versiyonun çıkışından birkaç ay sonra gelen Honor X7b 5G ise bu özelliklerin yanına bir de 5G bağlantı desteği koyuyor. Ancak telefondaki tek kayda değer değişiklik bu değil.

    Honor X7b ile yeni çıkan 5G versiyonu arasındaki en önemli farklardan biri yonga seti. Geçtiğimiz yılın sonunda çıkan 4G versiyonu Qualcomm’un Snadpragon 680 yonga setini kullanıyordu.

    Bu yeni 5G versiyonu ise MediaTek’in Dimensity 6020 yonga setinden güç alıyor. Bu yeni yonga seti sadece 5G desteği sunmakla kalmıyor, aynı zamanda performans konusunda da geliştirme vadediyor. Kaldı ki İnfinix, omix ve Vivo gibi rakipler de bu yongasetini tercih ediyorlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Neticede Dimensity 6020, Snapdragon 680’den çok daha yeni bir yonga seti. Öte yandan telefonda bu yonga setine 8 GB RAM ile 256 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Bu modelde microSD hafıza kartı desteği olmaması dikkat çekiyor.

    Honor X7b 5G’nin 4G versiyonuna üstünlük kurduğu bir diğer alan da bataryası. Bu yeni model 6000 mAh’lık dikkat çekici bir bataryaya sahip. Bu bataryanın şarj hızı ise 35 W. Telefonun ekran boyutu ve 108 megapiksellik ana lensi ise korunmuş.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow