hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Instagram, Blend ile fark yaratmak istiyor

    Instagram, Blend ile fark yaratmak istiyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Instagram, birbirinizle paylaştığınız videolara ve bireysel ilgi alanlarınıza göre ortak Reels akışı sunmaya başlayacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mühendis Alessandro Paluzzi, Blend adı verilen özelliği açıkladı. Instagram, TechCrunch’a Blend’i dahili olarak test ettiğini ancak halka açık olarak test etmeye başlamadığını doğruladı.

    Her ne kadar Instagram’ın üzerinde çalıştığı fikirleri öğrenmek merak uyandırıcı olsa da Blend hiçbir zaman gün yüzüne çıkmayabilir.

    Platform, Blend’in nasıl çalışacağına dair daha fazla ayrıntı açıklamadı, ancak yeni özellik temelinde şöyle çalışacak: Instagram kullanıcılarının ve en yakın arkadaşlarından birinin, biri beğendiği bir videoyu bulup diğerine DM göndermek yerine, yeni Reels’i birlikte keşfedecekler.

    Blend ile taraflardan biri o Reels’ı izlediyse, diğer kişi buna ilişkin bir bildirge görecek. Böylece yayına erişimi olan iki kişinin bunun hakkında sohbet etmeye başlayabilmesi mantıklı olacak.

    TechCrunch’ın belirttiği gibi TikTok’un bu yönde bir özelliği yok, dolayısıyla Blend, kısa biçimli videoları birlikte izlemeyi seven kişiler söz konusu olduğunda platforma avantaj sağlayabilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu türden platformların sunduğu diğer birçok özellik gibi, Blend de temelde etkileşimi artırmayla ilgili gibi görünüyor. Özellik Reels izleyenler için oldukça kullanışlı olacak denebilir ancak ne zaman kullanıma sunulur henüz belli değil. Yakında test olarak görmeye başlayabiliriz.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow