hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Instagram DM için beklenen özelliği nihayet sundu

    Instagram DM için beklenen özelliği nihayet sundu
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Instagram, doğrudan mesajlaşma araçlarını 2013 yılında piyasaya sürdü ancak bu tarihten sonra bunları düzenlemenin bir yolu olmadı. Bugün bu durum değişiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meta, Instagram uygulaması için büyük bir bildirim ile birlikte DM düzenlemelerine olanak tanıyan bir yazılım güncellemesini kısa süre önce kullanıma sundu. Peki nasıl çalışıyor?

    Doğrudan mesaj gönderdiğinizde büyük bir hata yaptığınızı fark ederseniz, gönderilen mesajı basılı tutmanız yeterli olacak. Bu bir açılır menü oluşturacak. “Düzenle”yi seçip ve gerekli değişiklikleri yapabileceksiniz.

    Bugünkü güncellemeyle DM’lerde bulunan tek değişiklik bu değil. Ayrıca, en sevdiğiniz doğrudan mesajlardan en fazla üçünü akışın üstüne sabitleyebilirsiniz. Bu, standart bire bir sohbetler ya da grup sohbetleri de olabilir. Konuşma sekmesini basılı tutun, açılır menüyü bulun ve harekete geçmek için “sabitle”ye dokunun.

    Güncelleme ayrıca kişisel tercihlere bağlı olarak okundu bilgilerinin açılıp kapatılmasını da kolaylaştırıyor. Yeni özelliklerin geri kalanı kozmetik değişimler. Yeni DM temaları var ve bazıları benzersiz animasyonlar içeriyor. Son olarak güncelleme, kolay erişim için favori çıkartmalarınızı DM’lerinize kaydetmenin bir yolunu sunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meta Instagram’da sürekli değişiklikler yapıyor. Ocak ayında, kullanıcıların yalnızca yakın arkadaşlarının görebileceği ikincil bir fotoğraf ızgarasına erişmesine olanak tanıyan bir özelliği test etmeye başlamıştı. Geçen yılın sonlarında uygulamaya özelleştirilebilir hikaye şablonları eklendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow