hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Verizon, Yahoo’yu Satın Aldı!

    Verizon, Yahoo’yu Satın Aldı
    expand

    Verizon, Yahoo’nun en popüler kanadını satın aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın en büyük servis sağlayıcıları arasında ilk üçü saymamız gerekirse: AT&T, Verizon ve Vodafone’u hiç düşünmeden sayabiliriz.

    Amerikalı servis sağlayıcı AT&T arasındaki farkı kapatmak için inanılmaz hamlelerde bulunan Verizon, geçen yıl, internet servis sağlayıcı ve mobil işlem operatörü AOL’un, yüzde 50 hissesini 4.4 milyar dolar karşılığında satın almıştı.

    Verizon, şimdi de, günlük  600 milyon kullanıcının yararlandığı Yahoo’nun internet servislerini, 4,68 milyar dolar karşılığında elde etti. Tekrar vurgulamak isteriz ki Verizon, Yahoo’nun isim haklarını değil; internet servislerini satın aldı. Ancak bu şirketin yüzde 20 hissesinden fazla değil.

    Verizon Yönetim Kurulu Başkanı Lowell McAdam; “Amerikalı efsanenin dijital ortamlardaki haklarını satın almamız, teknoloji dünyasında tam bir dönüm noktası. Yahoo markasının desteğiyle, dünyanın en büyük mobil medya kuruluşlarından biri haline geleceğiz. Hem dijital ortamda, hem de beyaz cam da istediğimiz reklamı kolayca gerçekleştirebileceğiz.” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yahoo

    Arama Motoru Devinin Yönetim Kurulu Başkanı Marissa Mayer, “Interntte Yahoo öncesi ve Yahoo sonrası iki dönem var. Amerikalı teknoloji devi, internet dünyasını kökten değiştirdi. Büyük Y’den önce internet, bazı devlet kuruluşlarının aramalarını gerçekleştirdiği bir ortamdı. Şu anda pek popüler olan arama motorlarına (muhtemelen Google’ı kastediyor) biz ilham kaynağı olduk. Şirketimiz, web ortamını mantıklı hale getirirken, aynı zamanda insanlaştırdı. Sayemizde e-posta, arama, gerçek zamanlı medya taramaları ve daha fazlası mümkün oldu.” ifadelerini kullandı.

    Aslında Verizon son derece cömert davranmış gibi gözüküyor. Şirketin 2015 yılı değeri, 500 milyon dolar civarındayken, 2016’da 40 milyon dolarlık bir düşüş yaşandı.

    Microsoft, 2012 yılında  44.6 milyar dolarlık teklifte bulunmuştu. Ancak Microsoft, popüler arama motorunu çoğunluk hissesini ve tüm haklarını satın almak istemişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow