hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    LinkedIn şimdi TikTok benzeri bir akış test ediyor

    LinkedIn şimdi TikTok benzeri bir akış test ediyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    LinkedIn, TikTok benzeri dikey videolardan oluşan yeni bir akışı test ediyor. Bu özellik kamuya açıklanmadı ancak son günlerde kullanıcılar tarafından fark edildi ve şirket, TikTok benzeri özellik test ettiklerini doğruladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Instagram çalışanı Jenny Eishingdrelo tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsüne pazarlama yöneticisi Austin Null tarafından LinkedIn’e gönderilen bir videoya göre, yeni akış, Platform uygulamasında ayrı bir “video” sekmesinde görünecek.

    Kullanıcılar, tıpkı TikTok veya Instagram Reels gibi, klipler arasında geçiş yapmak için dikey olarak kaydırma yapabilecek.

    Şirketin modaya uygun bir formata atlaması ilk kez değil. LinkedIn daha önce kaybolan gönderiler için Hikayeler özelliğini denemişti. Bu özellik bir yıldan az sürdü, ancak profesyonel ağ “Hikayeler formatını LinkedIn’de yeniden tasarlanmış bir video deneyimine dönüştürmek için” çalıştığını söylemişti.

    Muhtemelen platform, feed’in, platformun kullanılma sıklığında daha fazla işe yarayacağını umuyor. Ancak site kullanıcılarının ne kadarının bu tarz bir akış ile ilgileneceğini kestirmek zor.

    Platform kullanıcıları genelde iş arama ağı olarak bu platforma yöneldiği için TikTok benzeri bir akış ile zaman kaybetmek ne kadar gerçekçi olur bilinmez ancak iş verenler ilginç videolar ile dikkat çekmeyi de başarabilir. Tüm sosyal medya platformları TikTok benzeri akış sunduğu için bu bir sürpriz olmadı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow