hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Microsoft’un yeni dizüstü bilgisayarları için reklam stratejisi belli oldu

    Microsoft’un yeni dizüstü bilgisayarları için reklam stratejisi belli oldu
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Yazılım devine göre yeni modeller, M3 işlemcili MacBook Air’dan daha yüksek performans sunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Microsoft’un yeni dizüstü bilgisayarları Qualcomm’un Snapdragon X Elite işlemcisinden güç alıyor. The Verge sitesinin elde ettiği bazı belgelere göre yazılım devi Elite işlemcisine vurgu yaparak, yeni dizüstü modellerinin M3’lü MacBook Air’dan daha hızlı olduğuna dair reklamlar yapacak. Raporda, “Microsoft, Qualcomm’un yeni çipine o kadar güveniyor ki, şirket bu işlemcinin CPU görevleri, yapay zeka performansı ve uygulama emülasyonunda M3’lü MacBook Air’dan daha hızlı olduğunu gösterecek bir dizi demo planlıyor” ifadesi geçiyor. Microsoft yeni dizüstü cihazlarının, Apple Rosetta 2’den daha hızlı uygulama emülasyonu sunduğunu düşünüyor.

    Ekim ayında tanıtılan Snapdragon X Elite, Apple’ın işlemcileri gibi ARM tabanlı mimariye sahip. Qualcomm, Elite işlemcisinin çoklu çekirdekte M3’ten %21 daha hızlı olduğunu iddia etti. Bu karşılaştırmada Geekbench 6’yı baz aldı. Bununla birlikte Apple’ın rakipleri ARM tabanlı dizüstü bilgisayarlarda önemli ilerleme kaydetti. Microsoft’un Elite işlemcili yeni cihazlarını mayıs ayında tanıtması bekleniyor.

    Mayıs ayında Apple da lansman gerçekleştirecek. Teknoloji gazetecisi Mark Gurman’a göre Cupertino’lu firma yeni iPad’leri 6 Mayıs haftasında satışa sunacak. 2024 model iPad Pro’ların en dikkat çekici kısmı OLED ekran olacak. OLED, LED veya mini-LED ile karşılaştırıldığında doğal siyah ve daha canlı renkler sunuyor. Ayrıca güç tüketimi konusunda da avantajlı. Ayrıca yeni Pro tabletler piyasada hazırda bulunan LED ekranlı Pro tabletlere göre daha ince olabilir. Apple’ın OLED’i daha sonra iPad Air ve iPad mini’de de kullanması bekleniyor. Ayrıca 2024 sonunda ya da 2025’te OLED’li ilk MacBook’u da görebiliriz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Apple’ın tedarik zincirine yakın kaynaklar da yeni Pro tabletlerin 4 TB’lık depolama alanı seçeneğiyle satışa çıkacağını ileri sürdü. Satışta olan 2021 model iPad Pro’larda 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB ve 2 TB depolama seçenekleri var. Eski tarihli raporlarda 4 TB’tan yine bahsedilmişti, fakat bazı iddialarda Apple’ın 4 TB’tan vazgeçtiğini söylemişti. Yeni söylentilerde 2024 model Pro tabletlerin arkasında cam kullanılabileceği tekrar vurgulanıyor. Eğer bu doğruysa önemli bir değişiklik olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow