hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Resident Evil 9’la ilgili dikkat çekici iddialarda bulundu

    Resident Evil 9’la ilgili dikkat çekici iddialarda bulundu
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Oyun dünyasının yakından tanıdığı sızıntı kaynaklarından biri olan Dusk Golem, Resident Evil 9 ‘un açık dünyaya sahip olacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dusk Golem yaptığı açıklamada, “Dragon’s Dogma 2, RE Engine’ın işlevselliğini genişletti. Bu teknolojiyi temel alan diğer iki oyun Monster Hunter Wilds ve Resident Evil 9” dedi. Sızıntı ustası bununla birlikte MH Wilds ve RE9’un serinin DNA’sını koruyacağını da vurguladı.

    Resident Evil 9’un seride şimdiye kadar ki en yüksek bütçeli oyun olacağı söyleniyor. Yapımın 2025’te çıkması bekleniyor. Ancak bir taraftan 2025’te Resident Evil – Code: Veronica’nın geleceğine dair başka rivayetler de var. Sonuç olarak bunların birer dedikodu olduğunu unutmamak gerekli. Her ne kadar Dusk Golem’in sicili sağlam olsa da, Capcom söylentilerden farklı şekilde ilerleyebilir.

    Capcom’un oyun satışları da bir hayli iyi gidiyor. Şirket Resident Evil 4 Remake’in 7 milyondan fazla sattığını duyurdu. Oyun 31 Aralık tarihinde 6,48 milyon adet satmayı başarmıştı. Satışlardaki artış Resident Evil 4 Gold Edition’ın çıkmasından da kaynaklanıyor. Gold Edition’da ana oyun ve Separate Ways DLC’si dışında, The Mercenaries modu, çeşitli kostümler, filtreler, aksesuarlar ve silahlar diğer DLC’ler de bulunuyor. Bir aralar Capcom’un RE4 için ekstra hikaye içeren ek paket çıkaracağı iddia edilmişti, ancak böyle bir şey olmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Capcom, Resident Evil 7’le birlikte seriyi yeniden canlandırdı ve her yeni RE oyunuyla birlikte çıtayı yükseltip, daha da başarılı oldu. RE Village da rekorlar kırdı ve ödüller kazandı. RE 2 Remake de 2019’da yılın oyunu dalında aday gösterilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow