hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsung yakın zamanda yeni akıllı saatini piyasaya sürecek

    Samsung yakın zamanda yeni akıllı saatini piyasaya sürecek
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Samsung Galaxy Watch 4 2024 adıyla piyasaya sürülmesi beklenen akıllı saatin özellikleri konusunda önemli bilgiler ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Samsung Galaxy Watch 4 2024 aslında daha önce gelen bilgilere göre Galaxy Watch FE ismiyle piyasaya sürülecekti. Son sızan bilgilere göre ise bu isim kullanılmayacak. Cihaz isminden de anlaşılacağı üzere 2021 yılında piyasaya sürülen ilk modern Wear OS akıllı saatin yenilenmiş versiyonu olacak.
    Samsung Galaxy Watch 4 2024’ün 2021’de piyasaya sürülenle aynı tasarımla gelmesi bekleniyor. Şu anda, orijinal olarak iki boyutta (40 mm ve 44 mm) ve hücresel varyantlarda mevcut olup olmayacağından emin değiliz.

    Yapıya gelince, giyilebilir cihazın alüminyum bir çerçeveye ve ekran için Gorilla Glass DX+ korumasına sahip olması gerekiyor. IP68 dereceli (toz ve suya dayanıklılık) ve MIL-STD-810G uyumlu olacak ve 20mm kayış kullanılacak.

    Cihazın AOD (Alway-on Display) desteğine sahip dairesel bir Süper AMOLED ekrana sahip olması bekleniyor. İki fiziksel tuş olacak ve kalp atış hızı, SpO2, ivmeölçer, jiroskop, pusula ve barometre gibi birden fazla sensore sahip olacak.

    Orijinal 2021 modeli bir Exynos W920 SoC tarafından desteklenmektedir, ancak yakında çıkacak 2024 modeli bu çipi barındırabilir veya barındırmayabilir. Xihaz Galaxy Watch 6 serisinde bulunan diğer en yeni Samsung giyilebilir çipiyle (örn. Exynyos W930) aynı çipi kullanması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galaxy Watch 4 2024 muhtemelen Wear OS 4.0’ı temel alan One UI 5.0’ı başlatacak. Şirket, akıllı saatleri için dört yıllık güncelleme sözü verdiğinden, 2021’de piyasaya sürülen orijinal için 2025’e kıyasla, yeniden yayımlanan modelin yazılım desteğinin 2028’e kadar sürmesi bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow