hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sony Xperia 1 VI’nın tanıtım tarihini nihayet açıkladı

    Sony Xperia 1 VI’nın tanıtım tarihini nihayet açıkladı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Geçtiğimiz günlerde gelen bir sızıntı, Sony’nin 17 Mayıs’ta önemli bir etkinlik düzenleyebileceğini ortaya çıkardı. Bu bilgi dün doğrudan Sony tarafından doğrulandı. Şirket bir paylaşım yaparak, Xperia 2024 etkinliğinin 17 Mayıs’ta düzenleneceğini duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Canlı olarak yayınlanacak bu lansman etkinliğinde hangi telefonların tanıtılacağı henüz kesinleşmiş değil. Ancak bunlardan birinin Sony Xperia 1 VI olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Zira bu telefon aylardır bekleniyor.

    Sony Xperia 1 serisinin yeni üyesinin tanıtılması beklenen bu etkinlikte Xperia 5 ve Xperia 10 serilerinden yeni modellerin tanıtılıp tanıtılmayacağı merak konusu olmaya devam ediyor. Şirket geçtiğimiz yıl Xperia 1 V ve 10 V’i mayıs ayında çıkarmış, 5 V’i ise eylül ayına bırakmıştı. O yüzden bu yıl da Xperia 5 VI’nın çıkışı sonbahar aylarına bırakılabilir.

    Daha önce gelen bilgilere göre Sony Xperia 1 VI, 4K çözünürlükteki ekrandan vazgeçecek ve daha standart bir ekran kullanacak. Bu ekranın 6.5 inç olacağı söyleniyor. Çözünürlüğü ve yenileme hızı ise henüz netlik kazanmış değil.

    Telefonun RAM kapasitesinin Xperia 1 V’e göre daha yüksek olacağı gelen bir diğer bilgi. Ancak bu bilgilerin hiçbiri henüz Sony tarafından doğrulanmış değil. Tüm bu detayların ve daha fazlasının doğrulanması için 17 Mayıs’ı beklememiz gerekiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow