hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Threads, canlı spor skorlarını göstermeye başlayacak

    Threads, canlı spor skorlarını göstermeye başlayacak
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Meta CEO’su Mark Zuckerberg yeniliği duyurdu ve yakın gelecekte daha fazla ligi de platformlarına ekleyeceklerini yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peki nasıl çalışıyor? Bir oyun sırasında takımları platformda arayın; oyunun güncel skorunu göreceksiniz. Oyun biterse, arama nihai puanı ortaya çıkaracak.

    Böylece oyun hakkında sürekli olarak aktif bilgi edinebileceksiniz. Ayrıca bir oyunun ne zaman başlayacağını önceden oyunu platformda arayarak da öğrenebilirsiniz.

    Her puanın yanında iki takım logosu karşınıza çıkacak. Böylece skorun kimin yaptığını görebileceksiniz. Bu logolara dokunmak, kullanıcıları o takımla ilgili bir sohbete yönlendirecek. Threads, Instagram ile birlikte yakın zamanda siyasi içerik önermeyi bırakmaya karar vermişti; bu nedenle spora yönelmek, sosyal ağ için etkili bir hamle olabilir.

    Bu amaçla, Instagram başkanı Adam Mosseri aylardır NBA’in hayranlarına gönderme yapıyordu. Bir Threads sözcüsü Engadget’e “basketbolun en popüler konulardan biri haline geldiğini” ve “yeni uygulamanın kesinlikle tutacağını” söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Spor medyasında hâlâ popüler olan NBA Twitter, düzenli olarak profesyonel basketbol ligi hakkındaki haber ve sohbetleri yönlendiriiyor. Görünüşe göre Meta bu etkinin bir kısmını çekip kendine almayı umuyor. Apple yakın zamanda sporla ilgili kendi girişimini de duyurdu. Birinci taraf Spor iPhone uygulaması, NBA de dahil olmak üzere birçok büyük lig için gerçek zamanlı istatistikler sunuyor ve maç sırasında kilit ekranına canlı skor verilerini gösteriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow