hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TikTok, ABD’ye her yıl yaptığı katkıyı açıkladı

    TikTok, ABD’ye her yıl yaptığı katkıyı açıkladı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    İnternet dünyasında son yılların yükselen yıldızı olan TikTok, bugün artık en popüler uygulamalardan biri haline gelmiş durumda. Özellikle gençler arasındaki kullanımıyla Instagram ve Facebook gibi devleri bile kıskandıracak noktaya gelmiş olan uygulama, tam da böyle bir dönemde ciddi bir tehlikeyle karşı karşıya.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin çıkışlı bir uygulamanın bu kadar popüler hale gelmesinden rahatsız olan ABD, uygulamayı yasaklamaya hazırlanıyor. Hatta bu yolda somut adımlar atılmış durumda. Bu da uygulamanın geleceğini şüpheye sokuyor.

    Tam da böyle bir dönemde, TikTok’un arkasındaki şirket olan ByteDance’ten dikkat çeken bir açıklama geldi. Uygulamanın ekonomiye olan katkısını vurgulayan bir rapor hazırlatan şirket, bu raporu kamuoyuyla paylaştı. Oxford Economics tarafından hazırlanan bu rapor, TikTok’un ABD ekonomisine katkısının ne kadar büyük olduğunu gözler önüne serdi.

    Oxford Economics’in raporuna göre popüler uygulamanın ABD’nin gayri safi milli hasılasına katkısı 24.2 milyar dolar. Üstelik bu sadece 2023’teki katkısı. ByteDance, uygulamaları sayesinde ABD’deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ürün ve hizmetlerini geniş kitlelere pazarlama şansı yakaladığına dikkat çekiyor. Bu sayede bu işletmelere kazandırılan gelirin yaklaşık 14 milyar dolar olduğu söyleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    170 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan uygulama, gerçekten de reklam verenlerin başlıca tercihlerinden biri haline gelmiş durumda. Bu yüzden ByteDance’in bu iddiası doğru olabilir. Ancak tabii bunun ABD’nin uygulamaya yaklaşımını değiştirip değiştirmeyeceği başka bir konu. ABD, teşkil ettiği tehlikeler sebebiyle uygulamanın 24.2 milyar dolarlık bu katkısını göz ardı edebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow