hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TikTok hakkında açıklamalarda bulundu

    TikTok hakkında açıklamalarda bulundu
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Şirketi kendisini satmaya zorlayacak veya ABD’de bir yasakla karşı karşıya kalacak yeni bir yasa tasarısına verilen destek arttıkça TikTok’un geleceği giderek belirsiz görünüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CBS News tarafından aktarılan açıklamalarda “Eğer onaylarlarsa imzalayacağım” dedi. Bu hafta başında tanıtılan “Amerikalıları Yabancı Düşmanların Kontrollü Uygulamalarından Koruma Yasası” olarak adlandırılan yasa tasarısı, TikTok’a onay verecek. Ana şirket ByteDance’ten ayrılması veya ABD’de uygulama mağazası düzeyinde bir yasakla karşı karşıya kalması için altı aylık bir süre teklif edilecek.

    Bu arada Semafor’un haberine göre, Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler tasarıyı Çarşamba günü gibi erken bir tarihte oylamaya sunabilirler.
    TikTok, tasarının uygulamanın “tamamen yasaklanmasını” zorlamak için ince örtülü bir çaba olduğunu söyledi. Şirket bu hafta başında yaptığı açıklamada, “Bu yasanın önceden belirlenmiş bir sonucu var: TikTok’un ABD’de tamamen yasaklanması” dedi.

    “Hükümet 170 milyon Amerikalının Anayasal haklarını ifade etme özgürlüğünü elinden almaya çalışıyor. Bu, milyonlarca işletmeye zarar verecek, sanatçıların izleyici kitlesini mahrum bırakacak ve ülke çapında sayısız yaratıcının geçim kaynaklarını yok edecek.

    ” Şirket ayrıca milyonlarca kullanıcısını bu tedbire karşı çıkmaya teşvik etti. Joe Biden’in de belirttiği üzere Uygulama uzun süredir ABD’de sorunlarla karşı karşıya.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow