hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TikTok, LIVE Studio ile canlı yayın deneyimini bilgisayara taşıyor

    TikTok, LIVE Studio ile canlı yayın deneyimini bilgisayara taşıyor
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    TikTok hesabına sahip olan kullanıcılar, artık bilgisayarlarından canlı içerik üretebilecek ve paylaşabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TikTok’un kullanıma sunduğu LIVE Studio, Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlara indirilebiliyor. Bu yeni yazılım, TikTok hesabına sahip olan herkesin canlı yayınlarını bilgisayarlarından daha kolay ve özgün bir şekilde yapmasını sağlıyor.

    TikTok kullanıcıları, LIVE Studio’yu kullanarak aynı anda en fazla 10 sahneyi özelleştirebiliyor. Her sahne, farklı kaynaklardan video ve ses çekmeyi mümkün kılıyor. Bu da kullanıcılara Elgato capture kartı gibi cihazlardan veya Steam gibi programlardan alınan içerikleri canlı olarak TikTok üzerinde paylaşma olanağı tanıyor.

    Detaylı CANLI Ayarları ve Veri Analizi

    Kullanıcıla, TikTok LS’un sunduğu CANLI yayın ayarları bölümünde yayın başlıklarını, kapak fotoğraflarını ve etiketlerini düzenleyerek potansiyel izleyici kitlelerini genişletebiliyor. Ayrıca, LS ile ses ve video ayarlarından canlı yayın verilerine kadar bir dizi detaylı bilgiye erişim sağlanabiliyor. Live Studio’da Multi-guest veya co-host özelliklerini kullanarak çoklu konuğun katılım sağlayabildiği interaktif yayınlar yapılabiliyor. Dahası yayın hedefi belirlemek, hem dikey hem de yatay yayın verebilmek, ücretsiz efektleri kullanmak da mümkün.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Canlı sohbet bölümü, izleyicilerden gelen yorumları, hediyeleri ve emojileri görüntüleme imkanı tanırken, kullanıcılara sohbetlerini filtreleme ve düzenleme seçenekleri sunuyor. LIVE Studio, etkileşimler için çeşitli araçlar sağlayarak içerik üreticilerine daha fazla yaratıcılık imkanı sunuyor.
    Bu güncelleme, TikTok’un içerik üreticilerine sunduğu avantajları artırarak, canlı yayın deneyimini daha da zenginleştiriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow