hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    X platformu için şok edici bir iddia ortaya atıldı

    X platformu için şok edici bir iddia ortaya atıldı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Teknoloji Şeffaflık Projesi’nin (TTP) yeni bir raporuna göre X, düzinelerce yaptırım uygulanan kişi ve grupların premium hizmeti için ödeme yapmasına izin verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rapor, platformun ABD yaptırımlarına ters düşüp düşmediği konusunda soruları gündeme getirdi. Raporda, ABD hükümetinin ulusal güvenlik tehdidi olarak gördüğü kişi ve gruplara ait 28 doğrulanmış hesap tespit edildi:

    Grupta iki Hizbullah lideri, Yemen’deki Husilerle ilişkili hesaplar ve İran ve Rusya’dan devlet tarafından işletilen medya hesapları yer alıyor. X’in geçen baharda doğrulama için ücret almaya başlamasının ardından hesaplardan 18’i doğrulandı.

    Raporda, “Platformun premium hizmet için kullanıcıların aylık veya yıllık ücret ödemesine izin vermesi ABD yaptırımlarının olası bir ihlali olduğunu gösteriyor” denildi. “Platformun gelir paylaşımı programından kâr elde etme olasılığını artıyor ancak aynı zamanda teröristler kendilerine premium bir hizmet oluşturabiliyor.

    Twitter’ın doğrulama politikasını değiştirmek, Elon Musk’un şirketi devraldıktan sonra uyguladığı en önemli değişikliklerden biriydi. Yeni kurallara göre, X Premium’a abone olan herkes mavi onay işareti için ödeme yapabilir. X, kullanıcıların onay vermesini gerektirmiyor. Ancak bazı düzenlemelerin ve denetlemelerin olmaması eleştiri konusu oldu. Platformun geleceği gerçekten belirsiz diyebiliriz. Zira Musk satın aldığından beri çok şey oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow