hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Xiaomi SU7’nin yoğun ilgi görmesi, teslimat tarihlerinin uzattı

    Xiaomi SU7’nin yoğun ilgi görmesi, teslimat tarihlerinin uzattı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Xiaomi’nin aralık ayında tanıttığı elektrikli otomobili Xiaomi SU7, bu ay siparişe açıldı. Kullanıcıların bu elektrikli otomobile büyük ilgi göstermesi Xiaomi’nin yüzünü güldürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ama aynı zamanda şirketi hazırlıksız da yakaladı. Çünkü talep bu yüksek olunca şirket araba yetiştirmekte zorlanıyor. Öyle ki Xiaomi SU7’nin bazı modellerinde, özellikle de SU7 Max gibi daha üst modellerde sipariş bekleme sırası yedi aya kadar çıkmış durumda. Bu da, bugün sipariş verenlerin araçlarına en erken ekim ayında kavuşabileceği anlamına geliyor.

    Xiaomi henüz ilk aracını çıkaran bir otomobil üreticisi olduğu için şirketin bir anda bu kadar yoğun bir talebi karşılamakta zorlanması gayet anlaşılır. Ancak bugün itibarıyla teslimat sürelerinin üç ila yedi ay değişiyor olması, henüz sipariş vermemiş kullanıcıların başka modellere yönelmesine sebep olabilir. Bu da şirketin satış rakamlarını düşürebilir. Tabii böyle bir durumda bile satış rakamları şirketin beklentilerinin üzerinde olacaktır. Çünkü en başta böyle bir stok eksikliği olmasının sebebi Xiaomi SU7’nin beklentileri aşmış olması.

    Xiaomi elektrikli otomobilin bu kadar çok ilgi görmesinde fiyatının önemli bir etken olduğu düşünülüyor. SU7 gibi şık tasarıma sahip bir elektrikli otomobilin 28 bin euro civarında bir fiyatla satışa sunulması, kullanıcıların bu araca yoğun ilgi göstermesini sağladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow