hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni iPhone’ların maketlerinin fotoğraflarını paylaştı

    Yeni iPhone’ların maketlerinin fotoğraflarını paylaştı
    expand
    KAYNAKDonanım Günlüğü

    Sonny Dickson tarafından paylaşılan iki fotoğraf var. Birinde şPhone 16, 16 Plus ve Pro modellerinin arka kısmı ve boyutları gösteriliyor. Diğer fotoğrafta ise sadece iPhone 16 var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maketler yeni iPhone Pro’nun 6.3, Pro Max’in 6.9 inç’lik boyutunu onaylıyor. Karşılaştırma yapacak olursak iPhone 15 Pro’da 6.1, iPhone 15 Pro Max 6.7 inç’lik ekran var. Yeni Pro’ların daha büyük ekranla geleceğini ilk olarak ekran analisti Ross Young söyledi.

    Daha büyük ekran tetraprizma kamera ve farklı bileşenler için yer açıyor. Şu anda iPhone 15 Pro Max’e özel olan tetraprizma kameranın iPhone 16 Pro’ların her iki modelinde de yer alacağı belirtiliyor. Apple’ın tetraprizma kamerayı normalde iPhone 15 Pro’da da kullanmak istediği, ancak telefonda yeterli alan olmadığından bu fikrinden vazgeçtiği söyleniyor.

    Sızıntılara geri dönecek olursak maket fotoğrafları iPhone 16 ve Plus’ın arka kısmındaki değişikliği gözler önüne seriyor. Kamera sensörleri dikey konumlandırılmış ve hap şeklinde alan içinde bulunuyorlar. Flaş ise yeni alanın dışında yer alıyor. Standart ve Plus modelinin boyutunda herhangi bir değişiklik olmayacak.
    Yeni iPhone’ların en dikkat çekici yanlarından biri hiç şüphesiz yapay zeka olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Telefonlara güç verecek olan A18 Pro işlemcisi yapay zeka özelliklerini çalıştırmak üzere tasarlandı. İsimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan bir rapora göre A18 Pro işlemcisinde 6 çekirdekli GPU yer alacak. Apple, 6 çekirdekli GPU’ya bağlı kalacak ve yeni yonga seti grafik tarafında daha sınırlı iyileştirmeye sahip olacak.

    Kaynaklar, “Apple, A17 Pro’da 6 çekirdekli GPU’ya geçiş yaparak önemli yenilikler gerçekleştirdi. Fakat A18’de GPU tarafında çekirdek sayısının artacağını düşünmüyoruz” dedi. Raporda bununla birlikte A18 Pro’da daha fazla çekirdeğe sahip gelişmiş Neural Engine’ın olacağı ifade ediliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow