hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KPSS sınavı ne zaman? | ÖSYM KPSS önlisans giriş belgesi yayınlandı

    KPSS sınavı ne zaman | ÖSYM KPSS önlisans giriş belgesi yayınlandı
    expand

    2016'nın son KPSS sınavlarından biri olan KPSS önlisans giriş yerleri ÖSYM'nin sitesinde yayınlandı. Sınav takvimin değiştiği duyurusunu kurum 31 Ağustos 2016'da kendi sitesinden yayınladı. KPSS önlisans sınavı ne zaman olacak? Ve hangi sınavların tarihleri değişti? Kurum, ortaöğretim mezunlarının sınav saatlerinde değişiklik yaptı ve kendi sitesinden bu duyuruyu yayınladı. Sınav zamanında neler yanınızda olması gerekiyor, neler yanınızda olmaması gerekiyor? Tüm bilgiler içeriğimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 12 Ekim 2016 tarihinde kendi sitesinden önemli bir açıklama yaptı ve ortaöğretim sınavlarına girmek isteyen adayların sınav saatini değiştirdi.

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), önlisans mezunlarının sınava giriş yerlerini kendi sitesinden açıkladı. KPSS sınav giriş belgesi kendi sitesinden açıklandıktan sonra sınav zamanı netleşti. Gerek iki yıllık üniversite mezunlarının gerek de ortaöğretim mezunlarının kamu personeli olmak için bekledikleri sınav tarihi belli oldu. Sınav önceki takvime göre 22 Ekim’de olacaktı. ÖSYM’nin yeni takvimine göre sınav 16 Ekim 2016 Pazar günü.

    SINAV GİRİŞ BELGESİNİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

    Kurum hangi sınavları değiştirdi?

    22 Ekim'de yapılması beklenen Önlisans sınavı 16 Ekim'de yapılacak.

    23 Ekim'de yapılması beklenen Ortaöğretim sınavı 20 Kasım'da yapılacak.

    6 Kasım'da yapılması beklenen 2016 Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) sınavı 4 Aralık'ta yapılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    20 Ekim'de yapılması beklenen ALES Sonbahar Dönemi Sınavı 18 Aralık'ta yapılacak

    ÖNEMLİ: 20 Kasım'da yapılacak olan Ortaöğretim sınav saati değişti. Saat 09:00'ta yapılacak olan sınav, saat 10:00'a alındı.

    Yanınızda ne olursa sınava giremezsiniz?

     Kurumun belirlediği kurallara göre sınava girecek olan adayların yanında bulunmaması gerekenler: Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç); her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlarla, Cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, Her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla, Kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete, vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçlarla, Yiyecek, su hariç içecek vb. gıda maddeleriyle, İlaç, alçı, sargı bezi, koltuk değneği vb. sağlık malzemeleri ve araçlarla gelmesi durumunda aday sınava alınmayacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yanınızda olması gerekenler nelerdir?

    - Nüfus cüzdanı
    - Nüfus cüzdanı yoksa, suresi geçerli olan bir pasaport
    - Sınav zamanında aday asker ise, asker kimlik belgesi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow